fbpx

Osobnosti světa sociálních sítí se potkají 29. května ve Foru Karlín. Global Social Awards se zaměřují hlavně na objevování nových hvězd

Zveřejněno: 18. 5. 2019

V Praze se budou historicky poprvé předávat ocenění Global Social Awards. Pro ty, kterým název nic neříká, to má být něco jako Český lev pro youtubery. A o ceny se bude ucházet 35 nominovaných.

Youtubeři, blogeři, vlogeři, instagramové hvězdy, twitteroví nadšenci nebo protagonisté sítě Tik Tok a další influenceři se 29. května sjedou do pražského Fora Karlín na finálový galavečer, který se  také bude přenášet živě na sociální sítě. Ceny se budou udělovat ve čtyřech kategoriích: Fun & Entertainment; Social Impact & Change; Inspiration & Influence; Rising star. Ty vychází z toho, co dobrého na sociální sítě přináší. Mezi finalisty jsou totiž osobnosti s velmi silnými osobními příběhy.

Fotbalista, modelka i moderátorka

Favoritem je například fotbalista Ross Smith, který většinu svých videí tvoří se svou 92letou babičkou. A tím se také proslavil. Společně totiž boří generační bariéry i mnohé předsudky a baví miliony fanoušků svými bláznivými nápady.

ross smith

Ross Smith sklízí úspěch na videích s babičkou


V nominaci je i brazilská modelka Paola Antonini, která přišla před několika lety při vážné nehodě o nohu. Život si ale užívá i tak.  Pravidelně surfuje, plave a svůj handicap neskrývá. Svým pozitivním přístupem inspiruje miliony fanoušků a mění společenské předsudky o životě handicapovaných.

Česko bude reprezentovat Anna Šulcová. Jen málokdo z mladé generace nezná sympatickou influencerku, kterou na Instagramu sleduje přes 576 tisíc fanoušků

Bonang Matheba z Jihoafrické republiky je zase mnohokrát oceněná rozhlasová a televizní moderátorka a módní ikona, která patří k nejpopulárnějším osobnostem Afriky ve světě zábavy i na sociálních sítích. Umístila se také mimochodem v prestižním žebříčku časopisu Forbes.

bonang matheba

Pražští fanoušci a nejen oni se můžou těšit na jihoafrickou hvězdu Bonang Mathebu


Mezi nominované se probojovala i Alexy Vivien, která je vítězkou fanouškovského hlasování Cosmopolitan Blogger Awards v Maďarsku. Tato budapešťská influencerka se zaměřuje hlavně na oblast fashion, lifestyle a nově také mateřství a rodičovství. Českou republiku bude reprezentovat Anna Šulcová. Jen málokdo z mladé generace nezná sympatickou influencerku, kterou jen na Instagramu sleduje přes 576 tisíc fanoušků a patří k nejvlivnějším osobnostem Česka.

anna sulcova

Česko bude reprezentovat zdejší instagramový objev Anna Šulcová


Večer plný hudby

Jako hlavní  hudební hvězda galavečera vystoupí populární německý písničkář se španělskými kořeny Nico Santos.  Spolu s ním vystoupí rovněž německá rodačka Alice Merton nebo populární finská zpěvačka Alma. Moderátorkou večera bude Karolína Kurková. Fanoušci budou mít možnost setkat se se svými oblíbenci v rámci Pre-Party Meet&Greet, konference GLOSA Talks nebo na samotném galavečeru.

Související…

Rozhovor: Chci dostat lidi z negativity sociálních sítí
Tereza Hermochová

Finálové hlasování probíhá do konce dubna na webové stránce Global Social Awards, nebo v mobilní aplikaci. Vstupenky na galavečer i na setkání jsou v předprodeji v sítích GoOut.cz a Ticketmaster.

foto: Global Social Awards a Instagram, zdroj: Global Social Awards

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...