fbpx

Zveřejněno: 10. 6. 2017

Trpíte chronickými zdravotními problémy a nevíte, jak se jich zbavit? Možná držíte organickou dietu, cvičíte, berete léky a relaxujete. Všechno děláte správně, tak proč nic nepomáhá? Máme pro vás odpověď.

V dnešní době jsme bombardováni všemi představitelnými i nepředstavitelnými toxiny. Každý den se vystavujeme spoustě chemikálií – ze znečištěného vzduchu, plastů, průmyslových čisticích prostředků, dokonce i z vody. Příroda nasákla průmyslovými chemikáliemi jako mořská houba.

znecisteni shutterstock 189384884

Žijeme ve světě, kde jsme neustále bombardováni škodlivými toxiny. Jsou ve vzduchu i vodě a v přípravcích, které každodenně používáme.

Nepříjemné symptomy 

Únava. Migrény. Bolest kloubů. Zamlžený mozek. Netečnost. Záněty. Zácpa a další zažívací potíže. Citlivost na infekce. Nervozita a úzkost. Nespavost. Špatná paměť. Nadměrný růst bakterií. Vyrážky. Poruchy pozornosti. Náladovost. Tohle všechno jsou příznaky, které jsou spojeny s těžkými kovy.

Co jsou vlastně těžké kovy?

Těžké kovy jsou například rtuť, hliník, měď, kadmium, nikl, arsen a olovo. Představují jednu z největších hrozeb pro naše zdraví. Nákaza se v tradiční diagnóze většinou neobjeví, těžko se totiž odhaluje, pokud ji nehledáme aktivně. Těžké kovy jsou prakticky všude, takže s nimi přicházíme do kontaktu každý den. Hliníkové plechovky a fólie, kovové nádobí, staré barvy, a dokonce i potraviny. Například pesticidy a herbicidy (které jsou často i v organické stravě) jsou běžným zdrojem těžkých kovů. Těžké kovy se zažraly hluboko do našeho těla, kde mohou oxidovat, poškozovat okolní tkáně a působit další záněty. Mohou poškodit prakticky každý orgán včetně mozku, jater a trávicího ústrojí. Nesmírně zatěžují náš imunitní systém a činí nás zranitelnými vůči nejrůznějším onemocněním.

shutterstock 469728860

Prášek z ječmene dostane kovy ze sleziny, střevního traktu, pankreatu, štítné žlázy a reprodukčního systému.

Detoxikace

Nákaza těžkými kovy je v dnešní době v podstatě nevyhnutelná. Naštěstí je můžete z těla dostat relativně lehce. Stačí, když budete jíst následující potraviny:

Spirulina je modrozelená řasa, která vytáhne těžké kovy z mozku, centrálního nervového systému a jater. Prášek z ječmene dostane kovy ze sleziny, střevního traktu, pankreatu, štítné žlázy a reprodukčního systému. Koriandr pronikne do těžko dostupných míst a zbaví vás stopových prvků z dob dávno minulých. Divoké borůvky (ne ty z obchodu, vyrazte do lesa) nasáknou kovy z mozkové tkáně a opraví všechny škody napáchané oxidací. Atlantická červená řasa na sebe váže olovo, hliník, měď, kadmium a nikl, na rozdíl od jiných řas vám z těla odstraní i rtuť. Žádné z těchto jídel není univerzální, ale dohromady představují ultimátní zbraň pro boj s těžkými kovy.

voda shutterstock 441210640

Pitný režim se nevyplatí podceňovat. Naučte se každé ráno vypít na lačno půl litru vody s citrónem.

Co dělat během detoxikace?

Při odstraňování těžkých kovů z těla si snažte udržet nízký poměr tuků v krvi, ty totiž odbourávání kovových toxinů mohou zpomalit. Nemusíte je úplně vyřadit z jídelníčku, stačí je omezit. Dostatečně se hydratujte. Je vhodné vypít ráno půl litru vody na lačný žaludek a vymačkat si do ní půlku citrónu. Můžete k nim přidat čajovou lžičku medu a zázvoru. Potom dejte svým játrům půlhodiny pauzu na pročištění a můžete se jít nasnídat. Pomůže vám i chození do infračervené sauny. Zvyšuje průtok krve a její okysličení, odbourává toxiny, zmenšuje bolest, zvyšuje imunitu. Stačí vám 15–20 minut dvakrát týdně. Nezapomeňte poté vypít hodně vody, usnadníte si vyplavování toxinů z těla.

Pravidelný rituál

Pokud chcete své tělo skutečně očistit, zvažte jednodenní půst, kdy nebudete konzumovat nic jiného než vodu a džus z celeru, okurky a jablek. Můžete do něj přidat i trochu špenátu a koriandru. Začněte ideálně o víkendu, budete pravděpodobně unavení a malátní. Později, až budete půst opakovat, už na něj budete lépe připraveni. I když ze sebe dostanete všechny těžké kovy, časem se vám do těla zase vrátí. Počítejte s tím, že svoji „rituální očistu“ budete muset provádět pravidelně, nebo alespoň jednou ročně.

Čtěte také: 

Pohoda ve 100 °C? Ani náhodou. Není na čase vyměnit saunu za infrasaunu?

Odkyselte organismus a zbavte se těžkých kovů i kil navíc. Víme, co vám pomůže. 

Na detox zkuste medvědí česnek! 

foto: Shutterstock, zdroj: Goop

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...