Reklama
Reklama

Četné studie a výzkumy prokázaly, že esenciální olej z černého pepře pomáhá kuřákům zbavit se chuti na cigaretu. Mnoho lidí se dokonce díky jeho vdechování svého zlozvyku zbavilo úplně.

Ačkoliv fermentovaný čajový nápoj s názvem kombucha byl a stále ještě je považován za zdraví prospěšný – poslední výzkumy před kombuchou dokonce i varují! Pozitivní dopad konzumace kombuchy na lidské zdraví totiž vychází jen z testů na hraboších. Jak je to s ní tedy doopravdy?

Výzkumníci z univerzity v Queenslandu už prý vědí, jak vyzrát nad alergiemi. Nová genová terapie dokáže odstranit veškeré jejich příznaky i ochránit před případnými ataky. Ještě příznivější zprávou je, že tato nová metoda má být rychlým zákrokem o jedné injekci.

Již několik let před rokem 2011, kdy se mi narodila Ellenka, jsem zásadně změnila stravovací návyky. Díky tomu a také díky pravidelnému sportu jsem se dostala na svou vysněnou váhu. A právě výrazné zhubnutí mi umožnilo nahmatat podezřelý útvar u žebra, který se zpočátku jevil jako jeho součást. To...

Při zpracování vizuálního vstupu náš mozek aktivuje různé oblasti pro rozpoznávání obličejů, částí těla, scén a objektů. Vědci z Univerzity v Lovani v Belgii zjistili, že mozek lidí, kteří se narodili slepí, dokáže obdobným způsobem rozpoznávat stejné kategorie.

Při výběru potravinových doplňků bychom se měli zaměřit především na to, aby byly přírodního původu, nikoli chemické a také aby zaručovaly postupné vstřebávání. Důležité je i množství účinných látek v kapsli a chelátová vazba u minerálních látek.

Říká se, že dostatečný přísun vitaminu D, ať už přírodně či ve formě doplňků, vede ke snížení rizika vzniku rakoviny, srdečních chorob, zvyšuje kvalitu kostí a chrání před vznikem autoimunitních onemocnění, cukrovky i deprese. Nasvědčují tomu však i vědecké výzkumy?

Nová studie prokázala, že vystavení organismu světlu v noci může vést k výskytu rakoviny prostaty, dělohy a prsu. Podle vědců za tím stojí hormon melatonin, který ale zároveň má své místo v léčbě onkologických pacientů.

Víte, co je hlavní složkou potravy Eskymáků? Živočišný nasycený tuk. Eskymáci dokázali sníst až několik kilo velrybího tuku na posezení a myslíte si, že měli někdy infarkt nebo mrtvici? Odpověď zní ne. Jak je možné, že byl všechen tuk ve stravě považován za škodlivý?

Vědci v laboratořích MIT Media Lab ve spolupráci s Harvard Medical School pracují na nové formě tetování s biosenzory. To by mělo měnit barvu podle toho, v jakém zdravotním stavu se momentálně člověk nachází. Díky tomu například diabetici budou přesně vědět, kdy si dát svou dávku inzulínu.

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.