Minule jsme si říkali něco o intoleranci potravin, která přispívá k nadýmání . Jak se tedy nepříjemným bolestem, které mohou přivodit nemoc, vyhnout? Zásadní je omezit konzumaci kvasitelných sacharidů a pokusit se o úpravu střevního biomu.

Častý pocit hladu může být velkou překážkou ve snaze o redukci hmotnosti a na subjektivním pocitu pohody taky nepřidá. Nejčastějším důvodem zdání prázdného žaludku bývá nevyvážená strava. Pokud však v této oblasti děláte, co se dá, a přesto vám neustále kručí v břiše, možná jsou na vině skryté...

Třikrát více Čechů než před pouhými 25 lety dnes trpí obezitou. Nadbytek váhy trápí více než milion lidí. To je desetina populace! A Češi tak už dávno platí za nejtlustší v Evropě. Mindful Eating by to ale mohl změnit!

Možná se budete usmívat pod fousy, až zjistíte, o čem je v tomto článku řeč. Přesto je diskutovaný problém doslova (celo)společenský. Budete se divit, jaké zásadní problémy mají spojitost s meteorismem (též flatulence) a jak to souvisí s potravinovými intolerancemi. Princip je v tom, že výše...

Obvykle si čaj zaléváme horkou vodou, která podporuje a urychluje výluh. Italští výzkumní pracovníci ale přišli s překvapivými výsledky. Z jejich studie vzešlo, že čaj zalitý vodou studenou několikanásobně zvyšuje svůj účinek a antioxidační aktivitu.

Vědci vynalezli nový druh čokolády. Vedle tří klasických – bílé, mléčné a hořké, teď přibude čtvrtá varianta – růžová. Od posledního objevu na čokoládovém poli přitom uběhlo již 80 let.

Aktuální situaci ve výživě lze popsat jako "všichni proti všem". Nemáme jen dva soupeře, ale hned čtyři. Tím prvním jsou oficiální orgány a instituce, včetně zdravotníků. Jsou těmi, kdo formulují obligátní výživová doporučení, a to i v podobě "výživové pyramidy". Druhým jsou výzkumné a vědecké...

Uzené maso patří v české kuchyni k oblíbené pochoutce. Kouř při samotném uzení s sebou však přináší řadu rizik. Nadměrná konzumace této pochutiny může mít nežádoucí účinky na naše zdraví. Obzvláště při nesprávné přípravě se mohou objevit karcinogenní látky.

Během roku 2016 jedl Andrew Taylor pouze brambory. Jeho jídelníček měl jen několik výjimečných variací: okusil jak běžné brambory, tak batáty a někdy je obohatil sójovým mlékem, rajčatovou omáčkou, solí a bylinkami. Užíval také vitamín B12. Jinak ale nejedl nic jiného, jak ke snídani, k obědu i k...

Léčivé účinky kořene Maca a jeho vliv na plodnost znali už staří Inkové. Dnes toto výjimečné „superjídlo“ známé také jako peruánský ženšen zažívá velký návrat. V čem je tato lahodná bylinka speciální a jak ji můžete zařadit do svého jídelníčku?

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.