fbpx

Zveřejněno: 7. 9. 2017

Stejně jako se mění roční období, i my bychom s příchodem podzimu měli popřemýšlet o změně. Špatné stravovací návyky nepředstavují v dnešní době bohužel žádnou výjimku. Zatímco naše chuťové pohárky se s každým soustem hranolek, hamburgerů a pizzy radují, žaludek, játra i střeva vyloženě trpí. Pojďte se s námi zapojit do krátkého detoxu a zajistěte svému tělu přísun ovoce, zeleniny a bylinek v té nejčistší formě.

Ať už vědomě nebo nevědomě, do našeho organismu přijímáme spousty chemických látek, trpíme nemocemi, jež souvisí s nevhodnou stravou a nezdravým životním stylem. Mnoho lidí je alergických na potraviny a celkově má oslabené zažívání, což může přispívat k nedostatku energie a oslabené imunitě. Očista těla je tedy před chladným obdobím více než na místě. Jak ale na to? 

detox shutterstock 599906168

S přípravou si hlavu lámat nemusíte, vše za vás obstará UGO.

Devítidenní detox

Moderní svět nám nedopřává tolik času, kolik bychom potřebovali. Neustále se honíme za prací i kariérou a volné chvilky naprostým právem věnujeme rodině. Snažíme se zkrátka stihnout vše, jen na sebe sama úplně zapomínáme. 

I když byste nějaký ten krátkodobý detox rádi podstoupili, při představě příprav speciálních šťáv nápad okamžitě zavrhnete. Proč? Prostě nemáte čas. Pomoci může program UGO Očista. Systém je opravdu jednoduchý. Tři dny konzumujete pouze čerstvé šťávy (žádné jídlo) vyrobené dle speciálních receptur na UGO Freshbaru nebo Salaterii. Jsou plné čerstvé zeleniny, ovoce a bylinek. Váš denní přísun si každé ráno vyzvednete na prodejně, kterou si sami vyberete, a pak už se o nic nestaráte. Ovšem aby byla kúra opravdu účinná, doporučuje se před i po UGO očistě dodržet takzvané „tři čisté dny,“ kdy jíte odlehčenou stravu.  Jedná se tedy o ucelený devítidenní program.

Úklid organismu 

„Naše babičky žily ještě v relativně čistém prostředí a rozhodně používaly méně chemikálií. My jsme těmito toxiny obklopeni při každém nádechu a u každého jídla. S jejich eliminací má naše tělo spousty práce navíc,“ tvrdí spoluautorka programu UGO Očista a výživová průvodkyně Monika Divišová. „Pro tělo nepříznivé látky jsou obsaženy například v kosmetických produktech, běžných potravinách i lécích. Proto by měla být pravidelná očista organismu minimálně stejně tak samozřejmá, jako je pro nás dentální hygiena či úklid domácnosti,“ konstatuje Monika.

„Naše trávení úzce souvisí s imunitním systémem, a proto má zdraví našich střev vlastně přímý vliv na to, jestli máme rýmu, kašel či trpíme stálou únavou. Nastartováním imunitního systému v podobě očistného rituálu můžeme mnoha neduhům předejít.“

S programem UGO Očista můžete začít hned, stačí se do 1. října zaregistrovat ZDE

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...