Je nabité vitamíny A, B a C a zároveň má vysoký obsah „zdravých bakterií“, kterým říkáme laktobacily. Ty pomáhají při trávení a pomáhají také zastavit kvasinkové infekce či jim zcela zamezit. Zdá se, že tohle jídlo může zpomalit i nárůst zhoubných nádorů. Dělají je v Koreji a jmenuje se kimči.

Pamatujete si, jak vám maminka každé ráno chystala do školy obložený chleba ke svačině? Tehdy jste ho možná tajně vyhodili nebo o přestávce vyměnili se spolužákem za lepší. Jenže hladovět mezi snídaní a obědem není příjemné ani zdravé. Jaké jídlo na celý den tedy zabalit sobě i dětem, aby nejen...

Odšťavňovat či neodšťavňovat? Toť otázka. Zatímco mnozí z nás si čerstvě vymačkané ovocné či zeleninové šťávy dopřávají každý den s pocitem, že prospívají svému zdraví, jsou odborníci, kteří před jejich konzumací varují.

Ještě nedávno jsme si všichni mysleli, že ovoce a zelenina jsou tím nejzdravějším, a to právě díky svému obsahu vitaminů, minerálů a vlákniny. Stále více studií však toto tvrzení vyvrací a zdá se, že místo těchto prvků jsou pro správné fungování organismu nejdůležitější sekundární rostlinné látky....

Ať už sportujete nebo máte náročnou práci, snídaně je základem pro správné fungování vašeho organismu, dostatku energie i psychické pohody. Jejím vynecháváním se dopouštíte významné stravovací chyby, a pokud ji vypouštíte pravidelně, můžete si dokonce způsobit nechtěný váhový přírůstek. Proč tomu...

Také jste zvyklí z avokáda spotřebovat pouze dužinu a pecku vyhodit? Poslední výzkumy ukazují, že je to velká chyba. Prokázaly totiž, že se semeno avokáda pyšní nebývalými zdravotními benefity. Jeho konzumace je však nadále problematická, neboť má nejen své nesporné výhody, ale i některá rizika.

Pojmem microgreens jsou označovány mladé a čerstvé výhonky bylinek, salátů a zeleniny, které se sklízejí ještě před dozráním, obvykle sedm až čtrnáct dní po výsevu. Tak jsou sice svým objemem mnohem menší, zato mají intenzivnější chuť i vysoce koncentrovaný nutriční profil. Navíc je pohodlně...

Neustále jsme vystavováni nejrůznějším chemikáliím. Ještě nenarozené děti jsou doslova zavaleny syntetickými toxiny. Nový výzkum odhalil, že organická strava významně přispívá ke snížení expozice pesticidů v našem těle.

Věda objevuje neskutečné věci nejenom v oblasti technologie, ale také v potravinářství. Technologie sice na jedné straně slouží pokroku, naneštěstí je obtížné rozlišit, co je pokrok a co nadbytečná, život komplikující "vychytávka". Technologie (a chemie) v potravinářském průmyslu znamená jak...

Venku je chladno, sychravé počasí začíná být na denním pořádku a na nás padá melancholie. Ano, podzim je tu v plné síle. V tomto (ne)čase je třeba začít myslet více na sebe. Zařaďte do svého jídelníčku potraviny, které posilují imunitu, zahřejí, ale zároveň nezaútočí na vaši linii.

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.