Obvykle si čaj zaléváme horkou vodou, která podporuje a urychluje výluh. Italští výzkumní pracovníci ale přišli s překvapivými výsledky. Z jejich studie vzešlo, že čaj zalitý vodou studenou několikanásobně zvyšuje svůj účinek a antioxidační aktivitu.

Vědci vynalezli nový druh čokolády. Vedle tří klasických – bílé, mléčné a hořké, teď přibude čtvrtá varianta – růžová. Od posledního objevu na čokoládovém poli přitom uběhlo již 80 let.

Aktuální situaci ve výživě lze popsat jako "všichni proti všem". Nemáme jen dva soupeře, ale hned čtyři. Tím prvním jsou oficiální orgány a instituce, včetně zdravotníků. Jsou těmi, kdo formulují obligátní výživová doporučení, a to i v podobě "výživové pyramidy". Druhým jsou výzkumné a vědecké...

Uzené maso patří v české kuchyni k oblíbené pochoutce. Kouř při samotném uzení s sebou však přináší řadu rizik. Nadměrná konzumace této pochutiny může mít nežádoucí účinky na naše zdraví. Obzvláště při nesprávné přípravě se mohou objevit karcinogenní látky.

Během roku 2016 jedl Andrew Taylor pouze brambory. Jeho jídelníček měl jen několik výjimečných variací: okusil jak běžné brambory, tak batáty a někdy je obohatil sójovým mlékem, rajčatovou omáčkou, solí a bylinkami. Užíval také vitamín B12. Jinak ale nejedl nic jiného, jak ke snídani, k obědu i k...

Léčivé účinky kořene Maca a jeho vliv na plodnost znali už staří Inkové. Dnes toto výjimečné „superjídlo“ známé také jako peruánský ženšen zažívá velký návrat. V čem je tato lahodná bylinka speciální a jak ji můžete zařadit do svého jídelníčku?

Možná jste právě vy jedním z těch, kteří se zajímají o to, co jedí. Nakupujete produkty s označením BIO nebo takové, které seženete u místního farmáře. Zkrátka se chováte uvědoměle a původ potravin vám není lhostejný. Jenže občas si musíte položit otázku, zdali je Fair Trade skutečně fér?

Všeho s mírou. I toho špatného. Seznamte se s jídly a věcmi, které mají špatnou pověst a ve velké míře zaručeně škodí. Přesto vám mohou v rozumných dávkách prospět. Je čas změnit pohled na pivo, víno nebo čokoládu.

Pod pojmem detoxikace si často představíme jen to, že vynecháme z jídelníčku cukry, nebo budeme pít různé ovocné šťávy bez ohledu na to, co obsahují. Ve skutečnosti by se však mělo jednat o komplexní program, který zahrnuje víc než jen úpravu nebo radikální změnu jídelníčku.

Obsah živin v ovoci a zelenině se podle odborníků neustále snižuje, v obchodech navíc často narážíme na takzvaně „podtržené“, tedy moc brzy utržené plody. Jak tedy dodat tělu dostatek živin a neudávit se zeleninou? Alternativou může být konzumace takzvaných superfoods. Jednou z novinek v této...

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.