Seznamte se s Carolyn Hartzovou, "seniorkou" z australského Perthu, majitelkou potravinového výrobce SweetLife a ženou, která se před 28 lety rozhodla zcela vyškrtnout cukry ze svého jídelníčku. Tato čtyřnásobná babička, která v červenci oslavila své 70. narozeniny, doslova šokovala celý svět svým...

Než jsem poznala Akademii, trpěla jsem ve skrytu duše tím, že neumím nic opravdového. Možná jsem na sebe byla zbytečně moc přísná, ale když už se v tom shodly i četné osobnostní testy, tak jsem tomu uvěřila celkem snadno. Prostě nevyhraněná a basta fidli. Proplouvala jsem si mezi tématy, která mě...

Sedím takhle s kamarádkou na snídani a ona na mě: „Vím, že to tak nevypadá, ale jsem na jarním detoxu: měsíc bez kafe a cukru.“ Před sebou má čaj a müsli s jogurtem. „To je moc dobře, Leni, fandim ti,“ říkám a před sebou mám čaj a croissant s máslem a marmeládou. Život s námi rád šprýmuje a mně v...

Konzumace chia semínek je pro lidské tělo všestranně přínosná. Podle nejnovějších informací mohou dokonce omezit růst rakovinných buněk. Studie provedená v kanadském Ontariu potvrdila, že přidání této superpotraviny do chleba pomáhá regulovat hladinu glukózy v krvi. Jaká jsou její další pozitiva?

Na vegany se často valí kritika kvůli tomu, že do svého životního stylu vtahují i svoje ratolesti. Je veganské stravování dětí špatné, anebo je to přirozená alternativa? Mnoho rodičů se bojí, že když budou své děti vychovávat na veganské stravě, nepředají jim takové množství vitamínů a bílkovin....

O rostlinné kuchyni slyšíme poslední dobou ze všech stran. Konzumace masa je podle zastánců raw stravy nepřirozená, protože maso je špatně stravitelné a naše tělo ucpává. Jenže kde berou vegani bílkoviny potřebné pro stavbu svalové tkáně? Bílkovina z masa se dá snadno nahradit a vegetariáni či...

Na přednášku doktorky Míši Šimkové jsem se těšila od chvíle, co jsem si o ní poprvé přečetla ve studijním plánu. Spoléhala jsem, že si pojmy tradiční čínské medicíny, které mi zatím v hlavě létají bez ladu a skladu, utřídím do přehledné mozaiky a ještě k nim přiberu pořádný ranec poznatků o...

Už jste někdy přemýšleli nad tím, že se stanete veganem? Že se jednoduše rozloučíte s veškerou živočišnou stravou a půjdete tak trochu jinou cestou? Velmi pravděpodobně to není tak úplně špatný nápad. Proč?

Cukr se týká každého z nás. Je skoro v každé průmyslově zpracované potravině, ovlivňuje naše životy víc, než si myslíme, a hlavně je NEZDRAVÝ. Proč ho ale tak milujeme?

Lekce vaření jsou na Akademii to nejlepší. Sejde se parta lidí. Z hrnců se kouří, vedou se hovory o zásadních otázkách života a smrti, výchově a nevýchově dětí a partnerů. A pak se vtipkuje a jí, až se vám dělají boule za ušima... Můj první víkend praktického vaření je za mnou.

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.