fbpx

Zveřejněno: 24. 5. 2017

Lymfatické masáže jsou oblíbeným prostředkem relaxace a odpočinku. Málokdo však ví, že umí pomoci od kil navíc. Kromě únavy a otoků vyřeší totiž i potíže se zadržováním vody, které často brzdí jinak zcela správně prováděné pokusy o redukci tuku.

S mírnou či větší nadváhou se dnes potýká většina světové populace. Viníkem však nutně nemusí vždy být pouze přemíra jídla a nedostatek pohybu. Nadváha a obezita mohou mít i řadu vážnějších zdravotních příčin. Jednou z nich je i zadržování vody. Tedy přesně to, s čím pracují lymfatické masáže. Jejich úkolem je vyčistit lymfatický systém od škodlivých toxinů a dalších látek vzniklých jako odpad metabolických procesů. To prospěje nejen celkově organismu, ale i vaší postavě.

shutterstock 124654393

Lymfatické masáže znovu obnoví očistné procesy v těle

Pomůžou od vyčerpání

Sedavé zaměstnání. Kdo jej v dnešní době má? Či spíše bychom se měli zeptat opačně: Kdo jej v dnešní době nemá? Lidské tělo nebylo uzpůsobeno k věčnému vysedávání, a tak, ačkoliv si to již možná ani neuvědomujeme, sedavým způsobem života trpí. To se projevuje nejen na držení těla, ale i na vnitřním stavu organismu. Zadržujeme v těle vodu, bolí nás svaly, klouby a naše životně důležité orgány jsou obaleny vrstvou viscerálního tuku, která se stále zvětšuje. To vše může pomoci vyřešit pravidelná návštěva salonu, kde se provádějí lymfatické masáže. Důsledkem toho dochází k odvodnění, zmizení otoků i syndromu těžkých nohou. Vrstva viscerálního tuku prorůstající vnitřními orgány se rozmělní, což jim umožní znovu plnohodnotně vykonávat svou funkci.

Podpoří pravidelný pohyb

Na začátku každé snahy o redukci hmotnosti by mělo stát především zařazení pravidelného pohybu. Mnohdy ani není nutné nějak výrazně zasahovat do jídelníčku. Jednoduše řečeno: Často stačí začít se hýbat. Jenže jak začít se sportem, když jsme vyčerpaní, všechno nás bolí, máme těžké nohy a trápí nás otoky? Spoustu energie a chuti do života spolu s kompletní revitalizací organismu dodají právě lymfatické masáže, které zafungují doslova jako velmi silná energetická injekce. Absolvujte kúru 4–8–12 masáží a buďte si jistí, že do pohybu se rozhodně nebudete muset nutit. Tělo očištěné od těžkých kovů, kyselosti, nikotinu a toxinů je svěží, lehké a připravené být aktivní. První kilogramy možná ztratíte jen tím, že ze sebe dostanete zadržovanou vodu, což samo o sobě zafunguje jako účinná motivace. Budete chtít další viditelné výsledky a budete je chtít hned.

lehkost

Účinky po masáži poznáte po první kúře, kdy se budete cítit lehce

Upozorní na pitný režim

Další věc, která bývá v souvislosti s redukcí tuku opomíjena, je pitný režim. Ačkoliv se všude stále mluví a píše o tom, že by se mělo pít dostatečně, možná vlastně ani netušíme proč. Na to upozorňují lymfatické masáže. Jakmile se vrhnete do očistné kúry, budete neustále nabádáni k tomu, abyste dostatečně pili. Protože jinak se škodlivé látky, rozpohybované lymfatickou masáží, nedostanou z těla ven zcela a dostaví se silná detoxikační reakce. Ta se může projevit bolestí hlavy, slabostí, extrémní únavou, ale třeba i průjmem nebo zvracením. Proto pijte dostatečně, nejlépe čistou vodu, před započetím procedury i po jejím ukončení. Nejenže tím podpoříte odchod škodlivin z těla ven, kromě toho bude vaše tělo dostatečně hydratované, což mu umožní pracovat a fungovat tak, jak by mělo.

Čtete také:

Sedm způsobů jak rozpohybovat metabolismus

Cvičit můžete i v práci – strhněte k tomu kolegy aneb jarní výzva

Pomalý metabolismus? Zkuste konopí! 

 

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...