fbpx

Zveřejněno: 27. 10. 2017

Tohle potřebuju ASAP. Na odpověď máte dvě minuty. Už musíme končit, v zasedačce bude další mítink... Jsou vám tyhle věty povědomé? Jestli už máte v pracovním – a možná i osobním – životě dost všeho spěchu, nervózního koukání na hodinky a pocitu, že nic nestíháte, vyrazte na akci, na které je na všechno času dost, a přitom se diskutuje o důležitých tématech.

Právě taková je totiž atmosféra na Broumovských diskusích – dvoudenním setkání, které proběhne 6. a 7. listopadu a jehož hlavním tématem je letos Vize vzdělanosti. Ať právě studujete, nebo máte školu dávno za sebou, ale chcete a potřebujete se i dál vzdělávat, ať jste rodič, učitel nebo třeba manažer, pro kterého je důležitá vzdělanost členů vašeho týmu, je tato konference určena právě pro vás. A samozřejmě vzdělanost by měla být i velkým tématem pro politiky a úředníky, kteří pak politická rozhodnutí naplňují.

Inspirativní prostředí broumovského kláštera

V příjemném prostředí broumovského kláštera, který má za sebou staletí existence a který byl odjakživa centrem kultury a vzdělanosti, čas najednou plyne jinak. Na standardních panelech Broumovských diskusí vystupují vždy tři hosté, jeden moderátor – a k tomu jsou velkorysé tři hodiny času na debatu.

broumovsky klaster ok

Broumovský klášter bude dějištěm diskusí o vzdělání i o roli budoucího prezidenta.

Řečníci tak mají příležitost svůj pohled na věc vysvětlit v klidu a v souvislostech, a je tak šance si vzájemně lépe porozumět, než když se teze smrsknou do krátkého vyjádření v médiích. A velký prostor je i pro diskusi s publikem.

Možná se vám zdá, že diskutovat tři hodiny se nedá zvládnout. Zkušenosti Broumovských diskusí, které se konají pravidelně už čtvrtým rokem, však říkají, že ano. Je to jako číst v cuku letu příspěvek na Twitteru, anebo se v klidu začíst do pořádné knížky. Dopřejte si takový zážitek i na konferenci. A kdybyste si už náhodou potřebovali odpočinout od zajímavých myšlenek, stačí jen vyjít ze dveří sálu a ocitnete se v krásné klášterní zahradě.

Diskuse plné osobností

Na Broumovských diskusích vystoupí samí inspirativní a zajímaví hosté. Mezi jinými například zakladatel společnosti SCIO a inovátor ve vzdělávání Ondřej Šteffl, politoložka a bývalá předsedkyně Akreditační komise Vladimíra Dvořáková, publicista a pedagog Václav Klaus mladší, vědkyně a bývalá předsedkyně Akademie věd Helena Illnerová, vydavatel časopisu Přítomnost Martin Jan Stránský či spoluzakladatel společnosti EDUin Tomáš Feřtek.

broum kandidati

Prezidentští kandidáti, kteří dorazí na Broumovské diskuse.

Na speciálním panelu se představí i prezidentští kandidáti Jiří Drahoš, Marek Hilšer a Michal Horáček. Samotné diskuse se nepovedou jen o vzdělání, ale i o tom, jak ke vzdělanosti přispívá náš stát a jak ji přijímá naše společnost.

Aktivní dovolená pro mysl i tělo

Broumov leží ve východních Čechách, kousek od Adršpašsko-teplických skal. Pokud to máte z ruky, tak nejezděte jen na otočku, ale spojte účast na konferenci s podzimním pobytem v krásné přírodě. Broumovské diskuse se odehrávají v pondělí a v úterý, předcházející víkend je tudíž zcela váš.

Jestli vám tedy otázka vzdělávání není lhostejná, naplánujte si volno a vyrazte obohatit sebe i auditorium Broumovských diskusí. Registrovat se můžete už nyní na www.broumovskediskuse.cz.

Autorka: Hana Valentová

foto: Broumovské diskuse, zdroj: Broumovské diskuse

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...