fbpx

Zveřejněno: 25. 12. 2017

Těšili jste se, že si konečně na konci roku alespoň trošku odpočinete? Smůla, na to jste měli myslet v listopadu. Končí doba odpočinku, lelkování, pohodlného válení a nicnedělání. Slunce se začíná vracet. Po příchodu zimního slunovratu byste se měli začít probouzet i vy.

Pokud podnikáte nebo budujete svoji kariéru, pak byste právě nyní měli začít více přemýšlet o svých cílech na příští rok. Jako první krok si musíte uvědomit, ze které startovací pozice vlastně vyrážíte.

shutterstock 77742703

Podívejte se pravdě do očí a naplánujte jak výdaje, tak předpokládané příjmy.

Zanalyzujte si rok 2017 

Udělejte si zpětně analýzu roku 2017 a ujasněte si, jak vám vaše letošní výsledky mohou pomoci v příštím roce. Neměli byste tedy plánovat bez jasné analýzy. Nic si „necucejte z prstu“, ale opírejte se o „tvrdá data“, výkazy, výsledovky a výpisy z účtů.

Ano, energie Krysy patří k elementu Voda a ta umí pracovat s penězi. Proto byste si měli udělat velmi dobrý přehled o svých financích. Krysa vytváří takzvanou jangovou Vodu, tedy vodu tekoucí. Proto jsou důležité finanční toky – příjmy a výdaje. Velmi dobře tedy naplánujte, kdy a co můžete platit a kdy a za co můžete očekávat příjmy. V prosinci si tak můžete udělat velmi dobrý a funkční finanční plán.

shutterstock 455047291

Plánujte v týmu, ať je na začátku roku všem všechno jasné.

Komunikujte s týmem

Krysa je také velmi dobrá v komunikaci. Proto byste měli o svých cílech a plánech hovořit s těmi, kteří se budou podílet na jejich realizaci. Je velmi důležité, aby vaše cíle a plány byly srozumitelné i všem ostatním. Musíte všichni vědět, na jakou cestu se v roce 2018 chystáte. Poraďte se s ostatními, jakou výbavu byste si měli připravit, abyste cestu zvládli bez překážek a zbytečného vyčerpání. Jaké prostředky budete potřebovat, vybavení, počítače, softwary, stroje i lidi. Ujistěte se, že bude všechno funkční.

Pokud budete mít ve svých cílech a plánech jasno, začněte je představovat i svým podřízeným. Všichni se musí na cestu připravit. Nemůže se stát, že až zazní pokyn „start“, nebude někdo vědět, kam a kudy má vyrazit. Zmatky na začátku vás velmi zdrží a chaos vás pak může provázet celým rokem 2018.

Jak překonat překážky

Energie Krysy má také vše zjednodušovat, ne komplikovat. Proto se ujistěte, že je všem všechno jasné. Nastavte vše tak, aby každý mohl svého cíle dosáhnout lehce a bez vyčerpání či stresu. Váš plán by měl také odhalovat možné překážky a ukázat možnosti, jak tyto překážky obejít či překonat. K postupu musíte mít správné zdroje a musí jich být dostatek.

Představte si, že plánujete výstup na vrchol vysoké hory. Musíte znát podmínky, cesty, překážky, jakou máte mít výbavu, na co vše se musíte připravit, kdo bude mít na cestě jaké úkoly.

S touto přípravou vám má pomoci právě Krysa. Na ni bude v lednu navazovat Buvol, který již bude mít dostatek síly na to, aby vás začal posouvat na cestě kupředu. Proto musíte být na jeho vládu velmi dobře připraveni.

foto: Shutterstock, zdroj: Akademie štěstí

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...