fbpx

Zveřejněno: 27. 10. 2017

Věděli jste, že 13. listopadu je Světový den laskavosti? Což takhle někomu darovat úsměv nebo udělat dobrý skutek pro své okolí? Laskavé chování podpoří i slavné osobnosti, mezi nimi například známý youtuber Jirka Král nebo zpěvák Tomáš Klus. 

Nadace Karla Janečka spustila projekt #jsemlaskavec, který chce zviditelnit důležitost tématu laskavosti v současném světě a inspirovat veřejnost. Do tohoto celostátního happeningu se mohou registrovat základní školy, víceletá gymnázia, volnočasové instituce a dětské domovy z celé České republiky. Děti ve věku 6–15 let si vyzkouší, jaké je vykonat nezištný laskavý skutek právě v rámci Světového dne laskavosti, a to v pondělí 13. listopadu. Registraci vždy provádí učitel či vedoucí – osoba starší 18 let. Připraveny jsou krásné odměny, především však může tento nevšední zážitek změnit atmosféru ve škole

„V tuto chvíli máme přihlášeno 282 subjektů z celého Česka. Věříme, že toto číslo ještě poroste, ale již teď jsme velmi spokojeni! Registrace je možná do 6. listopadu. Máme radost, že youtuber Jirka Král se stal ambasadorem projektu a vyzkoušel si, jaké je konat dobro. Jeho video má již přes 141 tisíc zhlédnutí. A to vše bez nároku na honorář, což ukazuje, že i mezi youtubery jsou laskavci. Dalším skvělým laskavým ambasadorem se stal známý zpěvák Tomáš Klus,“ říká Dominika Trčková, koordinátorka projektu.

snimek obrazovky 2017 10 25 v 10.28.14
 

 

A aby toho nebylo málo, tak Světový den laskavosti bude zakončen v rámci speciální FuckUp Night – Laskavec, která vypukne 13. 11. v 19 hodin v jedinečném prostoru Pražské křižovatky. Můžete se těšit na zajímavé a laskavé hosty, kteří budou otevřeně mluvit o tom, co se jim v životě zrovna moc nepovedlo. Pozvání přijal zpěvák Tomáš Klus, podnikatel Martin Hausenblas, módní návrhářka Marie Stará, novinářka Olga Štrejbarová a majitelka Sushiqueen Bára Rektorová. V rámci tohoto večera bude oceněn další #laskavec druhé série za nezištné laskavé skutky pro své okolí. Laskavce nominuje veřejnost na www.nadacekj.cz.

 

snimek obrazovky 2017 10 25 v 10.28.22

Co je to vlastně FuckUp Night? Série pravidelných setkání, během kterých známé osobnosti mluví nikoli o svých úspěších, ale naopak o věcech, co se zrovna dvakrát nepovedly. Jedná se o celosvětové hnutí s původem v Mexiku, kde se v roce 2013 první FuckUp Night uskutečnila. Dnes se koná každý měsíc ve více než 130 metropolích světa. První ročník FuckUp Nights Prague proběhl již v prosinci 2014. Setkání mají za cíl především oslavit neúspěch jakožto zcela přirozenou a přínosnou součást lidského života. Z neúspěchu je třeba se poučit a nechat si jím rozšířit obzory. Vstupné na akci je od 200 Kč a je dobré nenechávat zakoupení vstupenek na poslední chvíli.

 

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...