fbpx


Zveřejněno: 20. 4. 2017

Podle Tonyho Robbinse je tak jednoduché změnit způsob, jakým se díváme na věci kolem sebe. V čem spočívá jeho každodenní rutina? Je to snazší, než si myslíte, a stačí pár minut denně.

Tony Robbins je podnikatel, autor několika úspěšných bestsellerů, filantrop, životní a obchodní stratég a hlavně výborný poradce. Patří mezi ty nejlepší a nejbohatší světové speakery. Více než čtyři milióny lidí navštívily jeho semináře. Jeho motivační videa, audia a tréninkové programy oslovily na padesát miliónů lidí ve více než sto zemích po celém světě. Je zakladatelem a partnerem více než třiceti společností z různých průmyslových odvětví. Navíc je poradcem těch nejlepších světových investorů a slavných osobností včetně Oprah Winfrey, Richarda Bransona nebo Billa Clintona.

tony robins shutterstock 476229898

Tony Robbins

Ranní rutina podle Robbinse

Tony Robbins je pozitivní chlápek. Již řadu let pomáhá lidem žít životy, po kterých touží. Tento „trenér“ to navíc vždy dělá s úsměvem na tváři. Z tohoto life kouče doslova číší pozitivní energie. Jaké je jeho tajemství?

„Nejsem vhodný typ pro meditování. Snažit se nemyslet u mě příliš dobře nefunguje,“ tvrdí Robbins. Namísto toho se tento energický podnikatel a autor řady bestsellerů zaměřuje na dechová cvičení, která ho učí, jak být vděčný po celý den. Jeho denní rutina se skládá ze tří tříminutových částí. Mysl se díky ní automaticky přepne do stavu vděčnosti.

Nejdříve se soustředí na jednoduché věci, díky kterým cítí vděčnost, jako například dětský smích či vítr ve tváři. Další tři minuty se věnuje motlitbě. Během této doby „posílá energii“ své rodině, přátelům, spolupracovníkům, klientům a dalším lidem, kteří jej obklopují. Poslední etapu své denní rutiny věnuje třem výsledkům, kterých chce dosáhnout. Jak sám říká, zavře oči, vidí je, cítí je, jako by už byly dávno splněné, a je za ně vděčný.

Někdy se stane, že některý krok opakuje či potřebuje více času u některé části. Celý proces mu však nezabere více než deset minut. Tato rutina je podle něj něco, co může zvládnout kdokoliv, a nezáleží na jeho životní etapě či kariéře. „Pokud nemůžete obětovat těchto deset minut sami pro sebe, potom nemáte život,“ říká, „neexistuje žádná výmluva.“

Trénujte svůj nervový systém

Kromě této přípravy na každý svůj den má podle Robbinsa několik minut soustředění se na vděčnost dlouhodobé výsledky. Dvě emoce, které způsobují u lidí špatné investice či životní rozhodnutí, jsou vztek a strach. Vděčnost může pomoci zmírnit jejich dopady.

„Nemůžete mít strach a zároveň být vděčný, stejně tak nemůžete cítit vztek a být vděčný ve stejný moment,“ říká Robbins, „takže pokud chcete zdolat tyto emoce, možná je na čase začít trénovat svůj nervový systém, aby přešel na vděčnost daleko přirozeněji.“

 

Čtěte také:  

Chcete být šťastní? Učte se od Bhútánu

Sto dní, jeden muž, stovky odmítnutí aneb první Rejection Therapy Challenge

Čtyři pravidla pozorného posluchače podle Alexandry Panzer

foto: Shutterstock, zdroj: CNBN

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...