fbpx

Zveřejněno: 4. 10. 2017

U příležitosti Dne seniorů se v Paláci knih Neoluxor na pražském Václavském náměstí uskutečnil Víkend babiček a dědečků. V pátek 29. září byl zahájen křtem kalendáře od Babičkářství s názvem Nejmilejší kalendář pro babičku a dědu.

Autorkou kalendáře je Monika Kopřivová, která stojí i za knihami Babičko, vyprávěj nebo Dědečku, vyprávěj. Kmotrou kalendáře je zakladatelka Nadace Krása pomoci Taťána Gregor Brzobohatá.

"Vnímám to jako příležitost připomenout hodnoty rodiny a vůbec úcty k seniorům. Je to věc, která by měla být přirozená, ale mnohokrát tomu tak není. A těšíme se, že společně založíme tradici a budeme si Den seniorů připomínat každý rok," říká Taťána. Mezinárodní den seniorů připadl na 1. října, kalendář můžete sehnat na webu Babičkářství.cz.

p9290320

Kalendář ke Dni seniorů upozorňuje na ty, kteří potřebují hlavně náš čas.

"Poselstvím pro lidi tedy je, aby si tento dne vzpomněli na své prarodiče, jiné příbuzné nebo třeba starší sousedy a potěšili je nějakou maličkostí. Telefonátem, návštěvou, pozváním na bábovku nebo malým dárkem. Jedna z nejhorších věcí, které člověka mohou potkat, je, že zůstane sám. Mnoho starších lidí prožije klidně celý týden, aniž by s někým promluvili. To nejvíc, co můžete člověku dát, je váš čas. Nejen 1. října," uvádí se v tiskové zprávě Krásy pomoci. Cílem nadace je, aby se tato akce opakovala každoročně a postupně se přidávali další partneři.

foto: archiv Nadace Krása pomoci, zdroj: Nadace Krása pomoci

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...