fbpx

Zveřejněno: 3. 8. 2017

Stále ještě nemáte plány na tento víkend? Pak vezměte partu kamarádů a vyrazte směr Příbram do lomu Hřiměždice. Právě zde se totiž uskuteční osmnáctý ročník cliffdivingových závodů Desperados Highjump. Kromě skokanské elity z celého světa pro vás pořadatelé připravili hudebně nabitý program v čele s anglickými dj Stanton Warriors nebo producentským duem Smash Hifi Live!

Do Hřiměždic letos 4. a 5. 8. míří opravdu rekordní počet nejkvalitnějších skokanů. Svou účast přislíbili všichni medailisté nedávného mistrovství Evropy v cliffdivingu a nebude chybět ani česká hvězda Michal Navrátil, čerstvý vícemistr světa highdivingu. 

Na koho se můžete ještě těšit?

Šampionát ve Švýcarsku ovládl teprve patnáctiletý Brit Aidan Heslop. Zda se mu povede zvítězit i u nás, je prozatím ještě na chviličku skryto ve hvězdách. Aidan je ale bezpochyby velkým talentem a budoucností cliffdivingu. Nesvědčí o tom pouze jeho výsledky, ale i obrovský respekt ze strany ostatních renomovaných závodníků. Mezi další skokanské hvězdy Highjumpu budou patřit ostatní medailisté evropského šampionátu jako Matthias Appenzeller a Jan Wermelinger ze Švýcarska. Velkým lákadlem je také účast českého skokana Michala Navrátila, který přijede do Hřiměždic rovnou ze světového šampionátu v Maďarsku, kde pro Českou republiku vybojoval stříbrnou medaili.

Závodit budou i ženy

Mezi nejzářivější jména patří Němka Anna Bader. Tato zkušená highdiverka má za sebou několik sezon v Redbull Cliffdiving sérii, účast na evropských i světových šampionátech a dá se považovat za velkou osobnost ženského skokanského sportu. Na Highjump míří jako pátá žena světa, na MS v Budapešti skončila totiž pátá. 

highjump2016 kozak 26

Novinkou závodů v Hřiměždicích bude také závodní skákání z výšky 20 metrů. Návštěvníci se mohou těšit na exhibici skákání z 30 metrů, skoky z blobu i hudební party.

Nahoru a ještě výš!

Novinkou letošního Highjumpu je zvýšení závodní skokanské výšky. Kromě 12 a 16 metrů se závodníci utkají také ve skoku z výšky 20 metrů. Nebudou chybět ani exhibiční skoky z výšky přes 30 metrů. Další novinkou bude exhibice na takzvaném blobu. Jedná se o obří nafukovací tubus, do kterého si sedne jeden z účastníků závodu, a další skokané jej skokem na druhou stranu blobu katapultují přes deset metrů vysoko do vzduchu. Tato část programu je připravena už na páteční odpoledne 4. 8. 2017. 

Pokud jste si nestihli zakoupit vstupenky v síti Ticketstream, nezoufejte. Lístky budou k dispozici i na místě. 

 

foto: Highjump

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...