fbpx

Zveřejněno: 5. 6. 2017

Luba Skořepová zemřela vloni, den před Štědrým dnem. Poslední roky svého života trávila sama v bytě a telefonovala všem svým divadelním známým ve snaze získat práci. Více než 60 let byla členkou činohry Národního divadla, přesto o ni nikdo nestál. Poslední rozloučení s ní proběhlo ve foyer Národního divadla. Několik měsíců před tím, než Luba zemřela, ale sama nebyla. V bytě s ní zůstával také režisér Otakar Faifr, který se rozhodl natočit o této fenomenální herečce film. To, jestli film vznikne, teď záleží také na vás.

Režisér Otakar Faifr a další jeho kolegové spustili společně s Nadací Taťány Kuchařové Krása pomoci crowdfundingovou kampaň na podporu vzniku filmu. Mají hodně filmového materiálu, ale potřebují finance na finální postprodukci a distribuci filmu.

Poslední film

„Luba vnímala tento film jako svoji poslední práci před kamerou a snažila se v něm popsat poslední roky svého života, které prožívala v samotě. Vzhledem ke svému naturelu se ale nevzdala a stále bojovala o seberealizaci. Když viděla první sestřih filmu, byla nadšená a stala se hlavním motivátorem celého štábu. Neustále všem telefonovala (protože dle jejích slov, kdyby to nedělala, tak by nikdy nic v jejím životě nevzniklo) a kontrolovala, jak se na dokončení filmu pracuje.

Když jsme jí oznámili, že do filmu koprodukčně vstoupí Česká televize, ležela už delší dobu na LDN. Byla nadšená. Na chvíli se do jejích očí vrátila jiskra, která pomalu vyhasínala. Druhý den nás opustila. Sama ale věděla, že to není na dlouho. Opět se vrátí na jeviště před publikum, které ji tak milovalo,“ píše se na stránkách hithit.cz, kde kampaň ještě dalších 25 dní poběží.

Krása pomoci

„Krása pomoci se zapojila až po sesbírání materiálu. Oslovila nás producentka Anička a její povídání o Lubě a jejím příběhu nás hned přesvědčilo, že tenhle film musí vzniknout. Pomáháme osamělým seniorům, takže víme, že lidí jako Luba je u nás hodně. Budeme rádi, když její příběh pomůže lidem pochopit jejich situaci,“ říká Michaela Stachová, ředitelka Nadace Krása pomoci.

Podpořit vznik dokumentu můžete na této adrese. Za podporu si můžete vybrat různé odměny, od CD Jany Kirschner přes lístky na premiéru až po pobyt v lázních. Odměny jsou vymyšlené tak, abyste si je mohli užít právě s vašimi prarodiči. 

Čtěte také:

Romano drom 2017: pomozte nám pomáhat 

Knihobudky, fenomén, který ovládá Česko 

Jiřina Anna Jandová: Na slávě člověk nesmí být závislý

 

zdroj: HITHIT

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...