fbpx

Zveřejněno: 23. 5. 2017

Minulý týden rezonovaly Hauch galerií v Praze slovanské tóny a my vám teď přinášíme exkluzivní ozvěny v podobě reportáže z tohoto napozemského multiperformance kapely Vesna. 

V industriálních prostorech Hauch gallery v Karlíně proběhlo 18. 5. mýtické multiperformance u příležitosti křtu nové desky kapely Vesna. Za libých tónů symfonické hudby vás zpěvačka a organizátorka Patricie mohla provést slovanskou mytologií díky neopakovatelnému vizuálnímu představení, které se skládalo z projekcí i tance. Leitmotivem celé akce bylo ženství v jeho prapůvodní kráse i nynější podobě. Bohyně jako lyžařka Šárka Strachová, herečka Marie Doležalová, violoncellistka Terezie Kovalová nebo moderátorka Jolana Voldánová, které se akce účastnily, byly oblečeny do krásných modelů od návrhářky Kamily Vodochodské.

Kapela Vesna si klade za cíl sjednocovat inspirativní ženy a podporovat slovanské kořeny v nás. „To, že projekt narostl do takových rozměrů, mě jen utvrzuje v tom, že lidé už nechtějí vidět a slyšet to samé dokola. Hledají něco originálního,“ tvrdila Patricie před samotnou akcí a úspěch celého večera to jen potvrzuje. "Je vyprodáno, myslím si, že zde máme ještě tak 150 lidí navíc," nechala se slyšet. 

V každé ženě se skrývá bohyně a je jen na nás jakým způsobem ji objevíme a necháme ji, aby se projevila i navenek. Naše kulturní dědicví je opravdu bohaté a slovanský folklór nabízí neomezenou studnici inspirace, kterou zpěvačka Patricie, klavíristka Tanita Yankova, houslistka Bára Šůstková a flétnistka Andrea Šulcová hodlají využít do poslední kapky. My se jen těšíme na další podobně vizuálné i auditivně mystické zážitky. 

 

Čtěte také:

Základní esencí Vesny je hudba, říká její zakladatelka Patricie

Náš vnitřní Čech aneb jak se projevuje slovanská krev?

Lilia Khousnoutdinová: Sesterství je pro ženy důležité 

 

zdroj: Vesna bohyně

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...