fbpx

Zveřejněno: 2. 1. 2018

Rok Psa začíná podle čínského kalendáře 16. února. Jaký bude? V roce 2018 budou vládnout tři základní energie, energie kovu (Pes je tzv. kovové zvíře), energie země (je to zemitý rok) a energie ohně (vládne tzv. Letící hvězda 9 s energií ohně).

Naštěstí pro nás všechny jsou tyto energie v tzv. harmonickém pořadí (oheň posiluje zemi a ta posiluje kov). Proto budou energie Psa opravdu silné až mohutné. Oheň bude tyto energie aktivovat a země je bude konsolidovat a mírnit. Proto energie Psa mohou být velmi aktivní, ale ne úplně „bláznivé“.

Pes jako ochránce

V uplynulém roce ohnivého Kohouta jsme měli vše řádně dokončit. Měli jsme využít pracovitosti a schopnosti pracovat s detailem k tomu, abychom měli vše hotové a připravené pro další využití. Úkolem Psa pak bude, aby naše snažení zkontroloval a výsledky naší práce ochránil.

shutterstock 439678753

Pes ohlídá vaše snažení, musíte mít ale vše dobře promyšlené.

Jeho úkolem bude vylučovat vše, co je nefunkční a co by mohlo bránit dobrým výsledkům v budoucnosti. Proto byste měli tento rok opravdu využít k tomu, abyste si v životě udělali co největší pořádek.

Zhodnoťte vše z hlediska toho, jestli to vašim budoucím záměrům vyhovuje, nebo ne. Pokud ne, je třeba tyto věci, lidi a aktivity z vašeho života vyloučit. Když to neuděláte, budou vám jen brát energii a mohou vám ztížit dosahování vašich cílů, nebo dokonce jejich dosažení zabránit. 

Je to stejné, jako když vám jedno zkažené jablko zničí celou úrodu. Výsledky své práce a své plány si proto musíte v roce 2018 velmi dobře chránit. Jen tak si zaručíte, že se vám bude opravdu dobře dařit. Pes je „hlídač“, a proto bude dohlížet na to, aby se vám co nejlépe dařilo. Musíte být ostražití a pozorní jako on a hlídat, aby vaše plány nikdo neničil a nenarušoval.

Zásadní jsou pravidla

Pes je velmi důsledný. Proto se v roce 2018 na vše důkladně připravte. Vše byste si měli kontrolovat. Na všechny aktivity si předem stanovte pravidla. Snažte se mít vše smluvně zajištěno. Smlouvy a dohody musí mít jasná pravidla a také dané sankce při nedodržení podmínek. Rozhodně nejednejte stylem: „No, nějak se pak dohodneme...“

shutterstock 330165086

Dávejte si pozor na smlouvy a dohody, vše musí být podloženo.

Pokud nebude vše jasné na začátku, budou hrozit nepříjemné konflikty. A nezapomínejte na kovovou energii Psa, která se váže také k penězům. Takže spory mohou hrozit právě v této oblasti. Energie země zase bude chtít, abyste si vše ověřili objektivně a na základně reality. Ujistěte se, že vámi plánované aktivity jsou opravdu reálné. Spoléhejte na fakta a ne na informace typu „jedna paní povídala“.

V tomto roce není opravdu místo pro riziko a nejistotu. Ta by se vám mohla velmi nepříjemně vymstít. Pokud si nejste jistí, nepouštějte se do ničeho. Vše si nejprve řádně ověřte a hrajte na jistotu. Vyplatí se vám to.

Buďte aktivní

Energie ohně nás budou velmi silně aktivovat. Proto bychom měli být v roce 2018 aktivní. Neměli bychom jen pasivně čekat a reagovat. Naopak, převezměme iniciativu. Buďte právě vy tím prvním impulzem, který bude věci iniciovat. Oheň je energie, která má přinášet naplnění. Proto se pouštějte jen do takových aktivit, které vám toto naplnění přinesou.

Nedělejte nic pro slávu, peníze či jiné „požitky“ a vnější uspokojení. Tato energie je velmi pomíjivá a Pes s ní bude navíc velmi silně bojovat. Proto by pak mohlo ve vašem životě docházet ke zbytečným konfliktům. Oheň je o vášni, radosti a to by měla být vaše hlavní síla, která vás má nastartovat. Věnujte se jen tomu, pro co se skutečně nadchnete a z čeho budete mít opravdovou vnitřní radost, která vám přinese naplnění. Do ničeho jiného se v tomto roce raději nepouštějte.

shutterstock 345950657

Věnujte se jen tomu, co vám přináší vnitřní radost.



Při rozhodování o tom, zdali se do něčeho pustíte či nikoliv, byste měli letos využít spolupráci energie ohně, země a kovu (Psa). Oheň by vám měl dát vášeň, radost a naplnění. Pokud budete mít nápad, do kterého se takto zamilujete, pak využijte zemi k tomu, abyste svůj nápad realisticky a objektivně zhodnotili. Pokud budete mít jistotu, že tuto akci zvládnete a že vám opravdu přinese radost a naplnění, pak by měla následovat energie kovu. Ta vám pomůže vytvořit velmi detailní plán.

Ten by měl zahrnovat co nejvíce detailů a rozložení zodpovědnosti na všechny, kteří se na vašem plánu budou podílet. Nastavte pevná pravidla a dohodněte se s ostatními na jejich dodržování. A nezapomínejte na čas. Kov je energie času. Proto byste si své úkoly měli stanovit i s přesným časovým určením: kdo, co, kde a dokdy.

Heslem roku je kontrola

Rok 2018 bude opravdu přát těm připraveným. Ostatní lidé budou často narážet na konflikty, nedorozumění, chyby a podobně. To může vést k tomu, že se jim nepodaří dosáhnout svých cílů, nebo je cesta k nim bude stát velmi mnoho energie. Heslem tohoto roku je „kontrola“. Vše si řádně ověřujte, a to nejen na začátku. Kontrolu provádějte často i v průběhu dané aktivity. Nic neponechávejte náhodě.

Máte sílu k tomu, abyste vše mohli sami zvládnout, a k tomu i velmi dobré nástroje v podobě energií tohoto roku. Pes je kovové zvíře a to znamená, že má pevnost, sílu a schopnost prosadit se. Přináší pevnou vůli, a když se do něčeho opravdu zakousne, pak se mu to podaří i „urvat“ pro sebe. Neměli byste tedy mít letos malé plány. Stavte je na tom, čeho jste dosáhli v minulých letech, a pokračujte ve svém snažení jít dál.

Udržujte zvyky

Pes má rád tradice. Stavte na nich a upevňujte je. Udržujte své zvyky v rodině, ve firmě, se svými přáteli. Opakujte a využívejte to dobré, co víte, že vždy dobře funguje. To je energie kovu, která velmi dobře posiluje. Navíc to přináší jistotu, kterou má ráda země. A pokud vám tyto zvyky a tradice přinášejí radost, pak tím využijete i energii ohně. Pes naopak nemá rád „novoty“ a novinky. Proto nezkoušejte nic revolučního, neznámého a neobvyklého. Mohlo by to přinést více zmatku a škody než užitku. Nechte si to na příhodnější roky.

V roce 2018 hrajte na jistotu, mějte smělé cíle, které ale podložíte detailními plány a precizní kontrolou. Jen tak bude pro vás rok Zemitého Psa úspěšný. Více o tom, jak co nejlépe využít energie Zemitého Psa, se dozvíte na semináři Akademie štěstí Rok 2018 – Rok Zemitého Psa.

foto: Akademie štěstí, freepik.com a Shutterstock, zdroj: Akademie štěstí

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...