fbpx

Zveřejněno: 18. 10. 2017

Pokud váš manžel, otec, dědeček nebo přítel má Slunce, Lunu nebo Ascendent v tomto vzdušném znamení, dozvíte se, proč jsou tito lidé často tak nerozhodní a touží po harmonii. Jsou to muži, kteří přišli na svět proto, aby ho učinili krásnějším a mírumilovnějším místem v tomto rozsáhlém vesmíru. Jsou to rození diplomaté, umělci a mediátoři.

Tento muž bude respektovat vaše potřeby a citlivě vnímat vaši osobnost. Jeho šarm vás doslova okouzlí a v jeho přítomnosti se budete cítit skvěle. Má vrozenou romantickou duši a touží po dokonalém vztahu. Planeta Venuše ho také obdarovala taktem, smyslem pro estetiku a jistou společenskou genialitou. Jeho šarm nemusí být na první dojem zřetelný, ale  všimnete si ho velmi brzy. Záleží mu na tom, jak vypadá, ale nepřehání to. Má cit pro rovnováhu a jistou eleganci.

Kdyby si tento muž vybíral mezi nějakým bojovým uměním, zřejmě by se přihlásil na aikido, které je známé svou neagresivní formou zpracování útoku zvenčí. Místo bojového umění, raději zvolí tanec nebo hru na hudební nástroj. Je to rozený altruista, který bude možná bojovat za světový mír. Je však velmi pravděpodobné, že bude pracovat na harmonických vztazích v bezprostředním okolí.

shutterstock 194369078

Muž ve znamení vah rád vymýšlí dokonalé řešení komplikovaných situací.

Jeho nerozhodnost může zabíjet

Jelikož tento muž je spíše diplomatem a usmiřovatelem než bojovníkem nebo prudičem, často se stává, že se dostane do komplikovaných situací, které se týkají druhých lidí. Vždy bude hledat dokonalé řešení pro všechny zúčastněné, což může být v jistém smyslu velmi nereálné.

V jeho utopickém světě možná existuje ráj, kde všichni berou ohledy jako on. Ale na planetě Zemi to tak nefunguje, a toho si je velmi bolestně vědom. Může pak uniknout do velkého "Nevím", což jeho okolí může vést do velké frustrace, pokud tento stav trvá příliš dlouho. Udržet mír na všech frontách je však velmi složité, a tak musí vymyslet dokonalou strategii. Je zajímavé, že se mu často podaří ji nalézt. Někdy to však jednoduše nestihne a stane se to, čeho se obává nejvíce, a to je rozpad vztahu nebo vážný konflikt.

Jeho citový život

Své city může neustále analyzovat a všechno vnímat z různých stran. Partnerka má v jeho životě zvláštní roli, pokud jeho celkový horoskop nemíří jiným směrem. Často vynaloží mnoho úsilí, aby se jeho protějšek cítil opravdu dobře. Jeho velkou výzvou je však něco iniciovat. Když ho požádáte, vyhoví vám, ale nečekejte příliš iniciativy z jeho strany. Někdy vám může připadat, že je dokonce líný, ale nenechte se zmást.

Usilovně přemýšlí možná za celou svou rodinu a všechny své přátele, kterých rozhodně nebude málo. Není to žádný samotář a jeho smysl pro spravedlnost vás někdy může i rozčílit. Nedávejte však svůj hněv příliš prudce najevo, protože by se mohl zaleknout. Nesnese hrubost a veškeré nečestné jednání. Morálně může být velmi náročný, protože uctívá své mezilidské ideály. Jeho hlavní citovou potřebou je naplněný a harmonický vztah.

shutterstock 589723166

Jste šťastná? Bude i on.

Jak mu udělat radost

Pozvěte ho do jeho oblíbené galerie, kavárny či restaurace. Miluje vše krásné, a pokud má zálibu v tanci, určitě neotálejte s pozváním na nějakou společenskou taneční akci. Seznamte ho se zajímavými lidmi, nejlépe s umělci, altruisty nebo svými přáteli, o kterých si budete jisti, že jsou zajímaví a nekonfliktní. V jádru je muž ve Vahách velmi společenská bytost, která však občas potřebuje popostrčit.

Největší radost mu však způsobíte svou vlastní pohodou a spokojeností. Když na vás uvidí, že se máte skvěle, bude se rovněž cítit naplněn. Nebojte se s ním chodit do nových míst i k lidem, které zná pouze on. Od přírody nemá rád samotu, a pokud se najdou takové výjimky, můžete si být jisti, že v jejich horoskopu objevíte silný vliv jiných znamení, které mohou tyto sklony podporovat.

Jaké jsou jeho slabiny?

Největší slabinou je jeho touha uspokojit potřeby druhých, kolikrát na svůj úkor. Jeho sebevědomí nemusí být velké, protože často přemýšlí za druhé a sebe nevědomky opomíjí. Rovněž si může lidi kolem sebe idealizovat, a pak být následně zklamaný.

Neměl by se nikdy vzdávat a také by měl umět požádat o pomoc druhé, aby tak mohla vzniknout změna, po které vnitřně touží. Jelikož nesnáší konflikty a střety s druhými lidmi, může sklouznout ke strategii a záměrné manipulaci.

shutterstock 534241546

Jeho smysl pro spravedlnost vás může občas i rozčílit.

Jak ho odradit?

To je velmi lehké pořízení. Stačí, když budete hysterická a hodně nadávat. Tento muž nesnáší vulgarismy a nespravedlivá obvinění. Když budete hodně sobecká, a to na úkor svých bližních, můžete brzo zjistit, že váš milý se pomalu, ale jistě vytrácí ze svého domu někam, kde bude více bezpečno.

Jaké je jejich poselství?

Tito muži mají tento svět učinit o něco mírumilovnější a krásnější. Díky těmto lidem se můžete sami naučit, jak ke druhým přistupovat s úctou a respektem. Hlavní cesta vede skrze mystérium lásky a komplikovaných vztahů. Díky těmto zkušenostem pak můžete pomáhat druhým obdobným způsobem.

foto: Shutterstock, zdroj: Robert Policar

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...