fbpx

Zveřejněno: 11. 8. 2017

Někdy se stává, že občas doprava kolabuje a komunikace selhává. Lidé odvolávají dohodnuté schůzky a realita se často liší od idealizované představy, jak by věci měly plynout. V době retrográdního, tedy "zpětně jdoucího" Merkura se vše často komplikuje mnohem více, a tak se obrňte trpělivostí a berte vše s potřebným nadhledem a humorem.

Z tohoto období můžete získat i vy, ale chce to více improvizace a potřebné bdělosti, které se v tomto období zrovna nedostává. Nyní si povíme, čemu je dobré se věnovat a čemu je dobré se vyhnout.

Merkur začne být retrográdní v neděli ráno 13. srpna a přímého pohybu nabude až 5. září 2017. Když se podíváme na oblohu, může se zdát, že planeta Merkur postupuje směrem nazpátek po své dráze, ale je to jen optický klam. Planeta samozřejmě žádnou zpátečku neprovádí, ale jak se zdá, tak i to má na psychiku lidí silný vliv. Merkur vládne v astrologii myšlení, komunikaci a krátkým cestám. A tyto oblasti jsou zasaženy nejvíce. 

Uklízejte, a řešte závazky z minulosti

Toto období je skvělé pro různé opravy toho, co se zrovna porouchalo. Jakmile se vám například rozbije rychlovarná konvice nebo jiný spotřebič, zkuste najít záruční list nebo kupte lepší spotřebič. Berte to tak, že v této době vás bude život upozorňovat na to, kde něco nefunguje, nebo kde byste mohli být důslednější. Buďte bdělí a snažte se vnést do svého života větší pořádek. Každý je jiný a má jiné limity, a tak k sobě hlavně buďte soucitní.

Pokud máte nějaké závazky vůči státu nebo jiným lidem, zkuste najít způsob, jak tyto záležitosti vyřešit. Ukliďte si doma a vše nepotřebné vyhoďte nebo raději darujte někomu, komu by daná věc mohla udělat radost. Nedávejte však druhým lidem věci jen proto, že se jich chcete zbavit. Spojte příjemné s užitečným. Tím, že se zbavíte věcí, které nepotřebujete, vytvoříte prostor pro nové zkušenosti a možná i zázraky. Zkuste to a uvidíte.

nakupy shutterstock 403541875

Nepořizujte si v této době žádné nové věci. Pokud si něco koupíte, pěčlivě si od toho uschovejte záruční list.

 

Nekupujte nové věci

V tomto období ucítí mnoho z vás potřebu kupovat nové oblečení, knihy nebo jiné drobnosti, které ani nepotřebujete. Pokud se už rozhodnete něco si pořídit, dávejte dobrý pozor a věc si několikrát zkontrolujte.

Nezapomeňte si vzít reklamační list, protože se může v budoucnosti hodit. Často se stává, že koupíte něco, co už v jiné podobě doma máte. Raději se zaměřte na řešení záležitostí, které vystoupí jako nutné, než abyste utráceli za věci, které možná nebudete ani potřebovat. 

Nepodepisujte smlouvy a nic nového nezačínejte 

Zkuste se vyvarovat všem novým smlouvám a pochybným nabídkám, které můžou přicházet ve zvýšené míře. Pokud jste nuceni podepsat něco, co je dávno předem domluvené, můžete být v klidu. Přesto si vše důkladně pročtěte, abyste nedali svůj autogram pod něco, čeho byste mohli v budoucnosti litovat. Buďte bdělí. Je možné, že ani vaši finanční poradci nejsou zcela při smyslech. Toto období zmatků zaměstná všechny. Buďte k druhým tolerantní, ale nebojte se je opravit, když bude třeba. 

Rovněž si rozmyslete všechny odvážné začátky a raději si počkejte po 5. září, jestli vaše nadšení vydrží. Možná vám šibal Merkur stáhne růžové brýle z očí a vy vše uvidíte v jiném světle. Když vaše nadšení vydrží, neváhejte a učiňte všechny potřebné kroky. 

guy checking watch shutterstock 398159059

V tomto období se za ničím zbytečnš nehoňte a nevyčítejte si, když věci nebudou vycházet podle vašich představ. Vinu na tom nese vesmír.

Nehoňte se za vším a najděte klid v činnosti 

Jelikož jsou v tomto období lidé více zmatení a zapomětliví, mohou často odkládat schůzky. Stává se, že lidé dojdou na meeting tak vyčerpaní, že si daný sraz ani neužijí. Zdá se však, že toto období nahrává spontánním setkáním a vesmírným náhodám. Buďte otevření a v klidu naslouchejte moudrosti svého srdce. Dívejte se lidem do očí a poznáte, co je za nimi. Vše se děje tak, jak má, a někdy to nemusí mít žádné hlubší vysvětlení. Když si budete myslet, že za všechny zmatky může vaše vlastní nevyrovnanost, můžete se brzy ocitnout v blázinci. Buďte k sobě i k druhým tolerantní a bavte se zvláštními situacemi, které toto období přinese. 

Zálohujte si důležité data a mějte záložní plány

Jelikož Merkur bude převážně ve znamení Panny, zálohujte si všechna důležitá data v počítači. Co se týká pracovních schůzek, mějte vždy záložní plán, kdyby náhodou schůzka odpadla. Rovněž si dejte časovou rezervu, protože doprava bývá celkově zmatená, a tak se můžete vyhnout častým omluvám, že vám něco ujelo. Když něčemu v důležité konverzaci neporozumíte, nebojte se zeptat, a to i víckrát. V tomto období lidé chtěně i nechtěně informace různě překrucují. 

Rozvíjejte meditaci a schopnost pozorování

Toto období přeje mnoha spirituálním a meditačním technikám. Rovněž je to dobrá doba pro spisovatele a filozofy, kteří se snaží popsat nepopsatelné. Rozjímejte nad svými myšlenkami, ale netrapte se jimi.

Můžete zjistit, že se k vám vrací obavy, které již máte dávno za sebou. Nechte je jen projít a zvolte vnitřní ticho. Merkur, planeta komunikace a myšlení, se pohybuje nazpátek, a tak má mnoho událostí příčinu ve vaší minulosti, která může přesahovat tento život. Přijímejte všechny situace takové, jaké jsou, bez posuzování. Chvilku to trénujte. Uvidíte, že se tato schopnost vyplatí. 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...