fbpx

Zveřejněno: 7. 6. 2017

Věděli jste, že pokud by měl člověk přístup k vyšším dimenzím, mohl by zároveň sledovat minulost, přítomnost a budoucnost? Historie druhé světové války, stavba pyramid v Gíze nebo to, co nás teprve čeká. Tohle vše by se promítalo v jeden okamžik jako nějaký film. S přístupem k vyšším dimenzím bychom mohli cestovat časem a vidět další vesmíry. Jak je to možné?

Lidé, stejně jako zvířata, jsou trojrozměrné bytosti, žijící v trojrozměrném světě. Jenže my si myslíme, že žijeme pouze jednorozměrný život. To, že jsou další dva rozměry našeho života a nás samých, neumíme pochopit. Uplynulý čas spolu s událostmi, jež už proběhly, považujeme za minulost. Proto si přirozeně myslíme, že už neexistuje. Náš život zároveň tvoří jak minulost, tak budoucnost. Jedná se o další prostory naší existence, které nevidíme. 

lide a zvirate shutterstock 204929038

Všechny bytosti na Zemi, ať už zvířata či lidé, žijí v trojrozměrném světě. My si ale myslíme, že žijeme v jednorozměrném.

Teorie všeho

Objekty, s nimiž se denně setkáváme, mají také výšku, šířku a hloubku. To samé má sám život, který prožíváme. Podle teorie strun (také se jí říká teorie všeho), existuje více dimenzí než tři. Tyto prostory mimo naše chápání jsou však nepřístupné. Co by se stalo, kdybychom mohli navštívit i tyto další neprobádané prostory vědění? 

Vyšší dimenze

Minulost, přítomnost a budoucnost jsou přímky, které existují zároveň. Teorie super strun však tvrdí, že existuje rovnou 10 dimenzí. Devět z nich je prostorových a jedna časová. Teorie super strun má potenciál odhalit jednu z největších záhad vesmíru. Může odkrýt záhady kvantové a gravitační fyziky

cas shutterstock 271332755

Už v páté dimenzi bychom mohli cestovat v čase, v té poslední bychom konečně zjistili podstatu existence vesmírů i života.

Cesta napříč vesmíry

Podle výzkumů bychom s návštěvou páté dimenze mohli cestovat časem. Navštívili bychom minulost i budoucnost. Šestý rozměr by nabídl nelineární pohyb. Mohli bychom sledovat všechno najednou. Existuje velké množství historických legend o starověkých mudrcích. Dle nich mohli vidět do minulosti i budoucnosti. Jednalo se snad o mezidimenzionální bytosti? Sedmá dimenze je určena pro ty, kteří se zajímají o vesmír a výzkumy o tom, že je více kosmických prostorů. Vstoupení do tohoto rozměru by znamenalo cestování napříč všemi vesmíry. Zde by bylo vše možné, neboť pro kosmické nekonečno, odlišné od toho našeho, platí úplně jiné zákony. 

Mimo lidské chápání

Osmá dimenze je už nad naše chápání. S jejím navštívením bychom mohli sledovat minulost a budoucnost těchto vesmírů. Viděli bychom všechny možné historie jednotlivých vesmírů až do nekonečna. Až v poslední, desáté dimenzi, lze dosáhnout stavu poznání podstaty existence vesmírů i života. S ní by bylo možné dostat se až ke zdroji. 

Teorie strun zkoumá také základní otázky okolo hmoty a energie. Mezi její témata patří paralelní vesmír, červí díry, holografický vesmír, extra-dimenze, velký třesk a konec vesmíru. Teorii je těžké pochopit, ale otevírá brány novým světům a možnostem. 

Čtěte také: 

Jaké to je dívat se přímo do černé díry? My to víme! 

Vesmír ještě nikdy nebyl tak blízko. Proč znamená raketa SpaceX revoluci?

Däniken: Mimozemšťani se s námi ještě nepotkají. Kdo by se taky paktoval s drůbeží
 

foto: Shutterstock, zdroj: Message to Eagle

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...