fbpx

Zveřejněno: 1. 5. 2017

Znáte znamení zvěrokruhu a typické rysy sebe a svých nejbližších? Ještě nemáte vyhráno. Proto, abyste se vyhnuli zbytečným konfliktům, je potřeba znát i postavení Luny při narození! 

Luna je vedle Slunce a ascendentu nejsilnější archetypální silou, která má vliv na vaši psyché. Nehledě na to, že můžete lépe vnímat své potřeby, najdete i klíč k tomu, jak se vyznat v potřebách druhých.

Na internetu existuje spousta kalkulaček, které vám dle data a hodiny narození rozkryjí toto znamení. Jednu takovou najdete například zde. Pro hlubší pochopení je ale lepší zajít za dobrým astrologem, abyste získali přesné informace o predispozicích. Luna je nejen v astrologických znameních, ale i takzvaných domech, které mají na vaše pocity zásadní vliv. Velkou roli hrají i planety, které jsou s Lunou v silných aspektech. To vše ovlivňuje vaše vnitřní potřeby a laik se může v těchto věcech snadno ztratit. 

Vztahy na míru podle postavení Luny

Konflikty snížíte na minimum, když se naučíte individuálně přistupovat k potřebám jednotlivých znamení a budete se je snažit pochopit. 

Pokud Luna leží v ohnivých znameních (Beran, Lev, Střelec), bude jejich vnitřní potřebou aktivita, dobrodružství a pohyb. Pro tyto lidi je dobré hodně sportovat, tancovat či chodit do přírody. Klid a nicnedělání této Luně nepřináší moc dobrého, přestože občasná relaxace by neuškodila. Hrozí tu totiž přetažení. Buďte k těmto lidem spontánní a pozvěte je na nečekanou cestu do zahraničí nebo do divadla. Zkuste vymyslet takové činnosti, kde budou moci být v pohybu. 

shutterstock 181859510

Lunární znamení zjistíte dle data a hodiny narození. Lépe vám ale souvislosti odkryje astrolog.

Leží-li Luna ve vodních znamení (Rak, Štír, Ryby), tak zde bude přítomna hluboká potřeba intimity a citové hloubky. Lidé ovlivnění vodní Lunou najdou naplnění v hlubokých citových prožitcích. Mohou se uplatnit v sociální nebo umělecké oblasti. Jsou to často skvělí léčitelé, pečovatelé nebo duchovní. Intuitivně chápou povahy druhých, a proto se s nimi můžete cítit dobře. Prožijte s nimi chvíle společného, příjemného ticha nebo je pozvěte ke společné meditaci, kde bude prostor k hlubšímu vzájemnému propojení, a uvidíte, že se jejich duše pomalu začne otevírat. 

Pokud máte Lunu v zemském živlu (Býk, Panna, Kozoroh), najdete pocit bezpečí a citového naplnění v podobě velkého finančního konta, velkého majetku nebo dobrého jídla. Tito lidé mohou lpět na hmotných prostředcích, ale zároveň svému okolí mohou zajistit pohodlné bytí na planetě Zemi. Kupte jim nějaký drahý, kvalitní dárek, který bude i nějakým způsobem praktický, a získáte si rychleji jejich sympatie. 

Když Luna leží ve vzdušném živlu (Blíženci, Váhy, Vodnář), je tu velká potřeba mezilidských kontaktů, komunikace a duševní aktivity. Pro klid duše těchto osob je dobré chodit do společnosti a poznávat nové lidi. Kupte jim dobrou knihu nebo je pozvěte na nějakou společenskou akci a uvidíte, že jim uděláte radost.

Čtěte také:

Robert Policar: Jak vám může pomoci numerologie?

Odhalujeme důkaz, že afirmace fungují. Podívejte se!

Sen o blátě, které se promění v zlato, aneb umění alchymie

Zjistěte, jak působíte na okolí. Prozradí to ascendent

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...