fbpx

Zveřejněno: 19. 6. 2017

Čeká vás cesta do neznáma a bojíte se, že zůstanete osiřelí uprostřed hustých lesů či džungle velkoměsta? Stáhněte si do mobilu pár chytrých aplikací ještě před odjezdem a mějte tak šikovné průvodce vždycky po ruce. 

Moderní technologie vám dnes vyhledají nejlevnější letenku, dovedou vás odkudkoliv do vysněného cíle, vyřeší problémy s WiFi připojením a najdou oblíbené společenské podniky. Stačí jedno kliknutí a můžou pomoci i vám! 

letadlo shutterstock 235744918

Cestování je o to příjemnější, když víte, že jste za letenku neutratili miliony.

Hopper

Tato mobilní aplikace vám usnadní koupi letenek, pokud cestujete hodně daleko, a najde nejvhodnější data k odletu. Také vám poradí, kdy si letenku zakoupit, aby byla co nejvýhodnější. Můžete ušetřit až 40 % z celkové sumy!

Sidekix

Sidekix je určen pro klasické cestovatele, především pro milovníky pěší turistiky. Nejlepší možnou trasu vyhodnotí podle vašich zájmů přímo na míru. Chcete očíhnout místní obchůdky, najíst se ve vyhlášené restauraci, podívat se na kulturní památky nebo si večer zatancovat v baru? Stáhněte si tuto appku, která vám vyhledá cestu přesně podle vašich tužeb a přání.  

Meal Sharing

Pro opravdové gurmány nebo dobrodruhy, kteří rádi objevují pokrmy exotických krajin, je tu Meal Sharing. V programu si navolíte, na jaké jídlo máte chuť, a pak se prostě stavíte na oběd přímo k hostitelovi do obýváku. Aplikace si klade za cíl usnadňovat kulturní výměnu a povzbuzovat lidi k vaření doma.  

letiste shutterstock 506778430

Odemknutí letištních wifin je se speciální aplikací opravdu hračka!

WiFox

Problémy s „wifinou“ řeší čas od času asi všichni. A pokud ještě navíc každou chvíli odlétáte na služební cestu do jiných zemí, hledáte, kam se zdarma připojit, prakticky pořád. WiFox nabízí neustále aktualizovaný přehled letištních hesel z celého světa i hodnocení jednotlivých bezdrátových sítí. Aplikaci můžete používat, i když zrovna nejste na internetu. 

Packpoint

Pokud nepatří balení kufru mezi vaše přednosti, nainstalujte si Packpoint. Jakmile do aplikace zadáte, kam a na jak dlouho se chystáte, a přidáte vaše zájmy i oblíbené aktivity, přijde vám obratem seznam věcí, které si s sebou máte vzít. Packpoint bere v úvahu i aktuální počasí v dané oblasti. 

Happy Cow

Pokud bychom ve vašem menu rozhodně nenašli maso, jistě nám dáte za pravdu, jak je někdy těžké najít něco dobrého na zub. S tím už je však konec! Happy Cow vyhledá všechny veganské a vegetariánské podniky v okolí, prozradí, jaké pochoutky nabízejí, a dokonce vás do restaurace pomocí navigace i zavede. 

cestovatel shutterstock 556318222

Mobilní aplikace se hodit mohou, ale je správné být na nich závislí? Není občas lepší spoléhat se sám na sebe a své komunikační schopnosti?

Revolut

Bojíte se, že během cest přijdete o svou kreditku? Řešením je platební karta Revolut, kterou si propojíte se svým bankovním účtem. Skrz aplikaci si zvolíte jen takovou výši finančních prostředků, kterou budete během výletu potřebovat, a převedete ji na kartu. Do 200 euro je transakce zcela zdarma, pokud potřebujete větší obnos, zaplatíte 2 % z celkové částky. Jestliže Revolut kartu ztratíte, přijdete pouze o ty peníze, které jste převedli z vašeho účtu ve vaší zemi.  

Citymapper

Cestování městskou hromadnou dopravou může být někdy vážně o nervy. Zvláště pak v cizích krajích. Citymapper vyhledává vhodné spoje, ukáže cyklostezky a prozradí i to, kde jsou zácpy a výluky. 

 

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...