fbpx

Zveřejněno: 29. 5. 2017

S novým krytem od firmy Mokase se i váš přístroj stane mini-kávovarem, který vám kdekoli uvaří chutné espresso. Stačí do krytu vložit potřebné přísady formou jednorázové kazety a můžete začít svůj den. 

Mokase kryt dokáže uvařit kávu o teplotě 50–60 stupňů. Pohár naplní pouze 25 milimetrů této tekutiny, takže si budete muset kafe uvařit vícekrát, pokud vám nebude stačit. Součástí celého balení je také plastový hrnek a na výběr budete mít dva druhy kofeinové lahůdky – káva pražená a arabica. Nejprve si ale musíte do telefonu nainstalovat speciální aplikaci.

Žhavá novinka bude dostupná pro značky mobilních přístrojů: Apple, Hauwei, Samsung a LG. Zda by časem tuto technologii využívaly i jiné značky, je pouze otázkou. Dalším pozitivem produktu je jeho materiál, díky němuž se do kofeinového nápoje neuvolňují žádné škodlivé látky. Rovněž je odolný vůči vysokým teplotám. 

Zdánlivě dokonalá technologie má však nedostatky

Mokase však disponuje nedostatky, které by měli výrobci vzít v potaz. Především jde o zahřívání přístroje. Kávu vám zařízení připraví pomocí baterie, která začne suroviny zahřívat. Problém spočívá v tom, že mobilní telefony se zahřívají sami o sobě. Když na nich pracujete, nebo pokud je venku teplo a svítí slunce, váš aparát uložený v kapse doslova vře. Když si uvědomíte, že se bude navíc zahřívat při vaření kávy, myšlenka tvorby espressa mobilní baterií nepůsobí zrovna moc pozitivně. 

Projekt se potýká s problémy

Zajímavé je také dočasné pozastavení projektu. Proč? Nevíme. Pokud se však projekt na trh vrátí, budete si moci základní verzi zakoupit za 80 euro. Dalším zádrhelem je také to, že je zapotřebí vybrat 75 000 dolarů od investorů. Tento nepříjemný fakt ovlivní budoucnost jinak zajímavého, leč pro někoho možná zbytečného nápadu.

Čtěte také: 

Kolik kafí denně je optimum? A při kolika umřu? 

Pití kávy může snížit riziko výskytu rakoviny prostaty až na polovinu 

Už jste viděli kolo z kapslí od kávy? 

zdroj: FanApple

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...