fbpx

Zveřejněno: 23. 12. 2017

Pocit hojnosti je pro život člověka důležitý. Dodává pocit bezpečí, a snižuje tak energii strachu a stresu. Hojnost neznamená, že musíte být milionáři a honit se za penězi. Vyvážená hojnost spíš značí, že máte všeho dostatek pro své potřeby a trošku navíc jako rezervu pro případ, kdy se nebude úplně dařit. I prosinec je vhodný měsíc pro oslavu hojnosti a spokojenosti.

Vánoční svátky jsou téměř ideální k tomu, abyste měli dobrý pocit z toho, že se vám v životě dobře daří. Ne nadarmo se hlavnímu vánočnímu svátku říká „Štědrý den“. A i proto byste si měli nadělit „bohatého Ježíška“.

Energie hojnosti

Štědrý den je velkým dnem pro nás všechny. Je to den, kdy se máme cítit šťastní a máme mít pocit všeobecné spokojenosti. Proto bychom tento den měli opravdu velmi dobře připravit a dát si na něm velmi záležet.

shutterstock 749538931

Hojnost by se měla projevit i na štědrovečerním stole.

Nejde jen o dárky. Jde o celkovou atmosféru. Proto jsou velmi důležité dekorace a celková výzdoba vašeho domova. S tím souvisí hlavně příprava slavnostní vánoční tabule pro štědrovečerní večeři. Ta by měla vypadat velmi honosně a bohatě. Celý prostor, ve kterém se nachází váš jídelní stůl, by měl být bohatě vyzdoben a všude by měl být dostatek jídla a různých vánočních pochoutek. To je hlavní energie hojnosti a bohatství. Na té si dejte nejvíce záležet.

Když se plní sny

Druhou významnou událostí tohoto svátku je příchod Ježíška. Možná si řeknete, že štěstí a Vánoce nejsou přeci o „věcech“, které si rozdáte. Ano, skutečně nejde o ty konkrétní dárky jako takové. Ale jde opět o symboliku a atmosféru. A ta má velký vliv na váš život. Jen si vzpomeňte, jak jste vnímali, když jste jako malé dítě přicházeli k vánočnímu stromečku. Tajil se vám dech a honosnost, záře svíček, světýlek a prskavek – to vše bylo mystické a krásné. A ta hromada dárků! Měli jste pocit, že se vám plní sny, že prožíváte krásné okamžiky svého života, že je k vám život štědrý. A o ten pocit právě jde.

shutterstock 336763727

Vzpomínáte na to vzrušení, když jste jako děti rozbalovali dárky? Dopřejte je i těm vašim.

Pokud máte pod stromečkem opravdu hromadu dárečků, tak je to takový ten krásný pocit bohatosti a hojnosti. Z tohoto důvodu je lepší mít pod stromečkem více menších dárků než jeden obrovský. Už jen ty pocity při rozbalování, kdy se vám tají dech, co pod tím papírem, který nedočkavě trháte, najdete. A čím více těch „papírů“ trháte, tím vícekrát takový pocit prožíváte. Pokud si rozbalíte jen jeden dárek (i když obrovský), tak si tyto pocity tolikrát neužijete. Tím se tak trošku ochuzujete.

Z výše popsaného plyne, že i k vám letos musí zavítat bohatý Ježíšek. „Kupa“ dárků pod stromečkem vám pomůže posílit pocit, že se vám dobře daří. K energii hojnosti poslouží ale už i krásně a bohatě ozdobený jídelní stůl. Nemusíte si tedy nadělit dárky za miliony, ale Vánoce mají ve všech směrech potěšit srdce vašich blízkých.

foto: Shutterstock, zdroj: Akademie štěstí

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...