Z konzumace svých mrtvých páníčků jsou většinou viněny kočky. Některé případy ale dokazují, že tomu tak nemusí být vždy. Upozorňujeme předem, že tento článek není pro slabší povahy.

Již Shakespeare věděl o smrtících vlastnostech cibule, když Enobarbus v Kleopatře pronesl: „Vždyť pláčou: i sám já osel cibuli mám v očích.“ Proč ale z cibule vlastně pláčeme a z česneku ne? A jak to zastavit?

Sdílená ekonomika je konečně i v České republice velkým tématem. Řešíme taxislužbu, Uber, sdílené bydlení typu Airbnb a podobně. Je to nevyhnutelný trend, proti němuž mohou například taxikáři protestovat, ale to je tak vše, co se dá se sdílenou ekonomikou dělat. Jde o evoluční ekonomický proces,...

Lože sdílíte nejen s partnerem, dětmi nebo psem, ale průměrně také s 1,5 milionu roztočů. Mikroskopičtí broučci se živí šupinami naší kůže a vylučují alergeny, které vdechujeme během spánku. Tito nezvaní hosté do domu mohou způsobit vážné zdravotní komplikace. Vědci z Kingstonské univerzity...

Houbová sezóna je v plném proudu a ano, rostou! Ovšem dříve, než si pochutnáte na dokonalé smaženici, budete se muset utkat s mnohým nebezpečenstvím. Někde možná zůstanete uvězněni pod korunami stromů za nepříznivého počasí, jinde se po vás budou sápat zákeřné větve, a to ani nemluvíme o tom, že...

O tzv. uhlíkové stopě se v posledních letech hovoří především v souvislosti s klimatickými změnami. V zájmu každého z nás by mělo být, aby právě ta naše stopa byla co nejmenší. A ty větší se snažit redukovat.

Největším zdrojem komunálního odpadu je naše kuchyně. Tady vyhazujeme všechny možné obaly od potravin, zbytky jídla, vyléváme použitý olej na smažení nebo likvidujeme zkažený obsah chladničky. Problematika nakládání s odpadem není jen otázkou pro velké podniky nebo pro radnice měst, ale začíná už...

Jste nadšeni z nových, neuvěřitelných možností přepravy, ale nesnášíte zácpy? Nic se nebojte! Máme pro vás pár nových projektů a nápadů, které umožní rychlou přepravu i během dopravní špičky. Vítejte ve světě zítřka!

Lidé se konzumace masa vzdávají z nejrůznějších důvodů. Někteří z těch zdravotních, jiní kvůli tomu, že zvířata jsou zkrátka mnohem více roztomilá než chutná. A někdo se steaky končí, protože se domnívá, že to prospěje životnímu prostředí. Co by se ale stalo, kdyby se na vegetariánství dali...

Léto se už pomalu rozloučilo a pár posledních dní jasně ukázalo, že pravý podzim na sebe nenechá dlouho čekat. Šortky a sandály tak v šatníku nahradí gumáky a pláštěnka. Nebo snad membránové pohory a outdoorová bunda? Ruku na srdce, komu by se při dnešních možnostech chtělo pařit v kusu igelitu...

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.