fbpx

Konference magazínu Flowee o životě v digitálním světě proběhne pod záštitou eurokomisařky Věry Jourové

Zveřejněno: 10. 12. 2018

Jak přežít v době sociálních sítí, digitálních dat, fake news, hoaxů, dezinformací a v každodenním přísunu informací? A jak zabránit tomu, aby si děti a mladí lidé nepletli virtuální prostor s reálným světem?

banner konference doclanku

Přijďte si poslechnout TED-style přednášky odborníků na digitální komunikaci, kteří vystoupí na konferenci Dítě v síti 2018. Během akce, která se uskuteční pod záštitou eurokomisařky Věry Jourové, bude také slavnostně podepsána Deklarace nezávislosti Dítěte v síti – dokument, ve kterém se signatáři přihlásí k udržitelnému přístupu k edukaci v oblasti internetu a sociálních sítí.

Mezioborová diskuse

Konference, která proběhne 13. prosince v pražském sdíleném prostoru Opero, je určena všem, kteří chtějí nebo potřebují rozumět nejmladšímu publiku. Zváni jsou pracovníci ve školství, psychologové, marketéři, zástupci technologických společností a všichni, kteří pracují s těmi, již jsou vývojem v mediální digitální krajině ovlivněni nejvíce. Máme za to, že jen díky mezioborové diskusi můžeme vidět problémy a příležitosti, jež pro děti, teenagery a „mileniály“ přináší život v nesmírně komplexní „digitální džungli“, do které se oni již narodili.

Motto konference: Učíme se žít ve světě informačních technologií. A učíme se žít bez nich.

To, že k problému závislosti a nebezpečí na sociálních sítích mají co říct lidé z různých oborů, dosvědčuje i pestrý výběr řečníků, kteří na konferenci vystoupí. Kromě europoslankyně pro spravedlnost, ochranu a práva spotřebitelů Věry Jourové na konferenci promluví Rudolf Urbánek, generální ředitel české pobočky Microsoftu, zemský školní inspektor Tomáš Zatloukal, internetový publicista Daniel Dočekal či šéfredaktor magazínu Flowee Jan Müller.

Otázky digitální doby

Konference se zabývá mnoha otázkami dnešní „doby datové“. Jak se smysluplně vzdělávat? Jak být konkurenceschopný? Jak se v digitálním světě prezentovat? Jak se chránit před dravci digitální džungle? Jak nesednout na lep fake news? Jak řešit rozmáhající se závislost na komunikačních technologiích? Jak přistupovat ke vzdělávání v informačních technologiích a nové ekonomice? Jaká jsou pravidla informační gramotnosti? A hlavně: Jak nezapomenout na život offline? Chceme pomoci adaptovat vzdělávací systém na nové trendy a upozornit na důležitost vzdělávání v oblasti komunikace a médií.

jourova 1178540110

Věra Jourová promluví na konferenci o otázce bezpečnosti na internetu a svobodě vyjadřování


Pokrok a vývoj v oblastech virtuální reality, umělé inteligence a ostatních digitálních fenoménů způsobily významný posun ve stylu, jakým vnímáme svět kolem sebe. Mění také způsoby, kterými používáme své smysly i mozek. Už dlouho se mluví o tom, že změna vzorců komunikace může od základů proměnit podstatu lidského druhu, a v současné době se již nejedná o fikci.

Související…

Server Peníze.cz se ptal expertů: Jak nebýt digitální otrok?
red

A právě mladí lidé a děti stojí v epicentru této revoluce. Technologie nám přinášejí obrovské příležitosti, ale také hrozby. Chceme dát mladé generaci prostor pro to, aby mohla činit informovaná a zodpovědná rozhodnutí. Pokud pomůžeme našim dětem najít cestu digitální džunglí, naučíme se o nové realitě mnohé i my od nich.

Aktuální informace naleznete na webu konference. Vstupenky je možno zakoupit v síti Goout.

foto: Shutterstock, zdroj: Dítě v síti 2018

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...