fbpx

Pět bizarních online seznamek: Partnery hledají věčně nedospělí, huliči i ošklivci 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Každý hledáme ve vztahu něco jiného. Každý také máme jiné nároky. Stejně tak existuje spousta skutečně bizarních seznamek, které naše individuální potřeby reflektují

Zveřejněno: 13. 3. 2022

Hledáte spřízněnou duši, ale zdá se, že už ji nenajdete. Takové myšlenky občas přepadnou každého, kdo je sám. Možná ale jen hledáme na špatném místě. Největší seznamovací platformy, jako jsou Match, Tinder, Zoosk, EHarmony a OkCupid, mají miliony pravidelných uživatelů. Přesto ani široká uživatelská základna a dominantní místo na trhu neznamenají, že umí skutečně pomoci.

Jednotlivci totiž chtějí víc. Chtějí autenticitu a opravdovost. A tyto věci nehledají jen ve skutečném životě, ale také na síti, kde se poohlížejí po ideálních protějšcích. V duchu hesla „náš zákazník, náš pán“ se snaží společnosti na tuto tužbu reagovat, a tak vznikají seznamky, které se někomu mohou zdát podivné, zatímco jinému přímo úžasné.

Místo propaguje především upřímnost a povzbuzuje jednotlivce k tomu, aby vystavili na odiv své nedostatky a nestyděli se za ně.

Jsou totiž specificky zaměřené a následují konkrétní postupy a úzká témata, která by měla podobně zaměřeným jedincům pomoci k tomu, aby se konečně našli. Server Lifewire zveřejnil seznam takových seznamek. Vybrali jsme pět „nejpodivnějších“.

1. Pro nedokonalé

Jste unavení hledáním vysokých standardů a také velkých očekávání, která souvisejí s hledáním ideálního partnera? Pak si zamilujete Settle for Love, webovou stránku, která je určená těm, kteří jsou ochotni přijmout nedokonalost a konečně se usadit.

Místo propaguje především upřímnost a povzbuzuje jednotlivce k tomu, aby vystavili na odiv své nedostatky a nestyděli se za ně, nebáli se, že za ně budou potenciálními partnery odsuzováni. Ať už máte pleš, žijete sami s pěti kočkami nebo deseti psy, na Settle for love se za to stydět nemusíte a můžete naopak najít někoho podobného ražení.

2. Pro milovníky marihuany

Tinder pro travku. I tak bývá nazývána randící aplikace HighThere!, jejímž účelem je sdružovat zapálené „huliče“ a příznivce marihuany. Stejně jako v případě Tinderu se můžete nezávazně spřátelit s lidmi, s nimiž máte něco společného (v tomto případě lásku k zelené euforizující rostlince), nebo zde hledat i někoho pro vážný vztah.

Tahle aplikace je ale specifická tím, že sdružuje kuřáky marihuany, kteří neporušují zákon. Služba je tedy k dispozici pouze v místech, kde je marihuana legální, a všichni uživatelé musí být starší 21 let.

3. Pro bezlepkáře

Bezlepková dieta je v dnešní době velkou záležitostí, což zohledňuje i online seznamka Gluten Free Singles, která otevírá dveře všem, kteří chtějí poznat kamarády nebo potencionálního partnera se stejnými výživovými omezeními nebo preferencemi.

V tomto případě tedy máte co do činění se seznamkou pro lidi, kteří jsou oškliví, vědí o tom a nevnímají to jako nedostatek.

Lidé zde mohou diskutovat o specifických problémech, o důvodech, proč bezlepkářů přibývá, o míře intolerance lepku, o rozumnosti příklonu k bezlepkové dietě, i když je někdo zdravý, nebo zde mohou sdílet recepty, rady, triky a doporučení. Jednoduše diskutovat o společném tématu.

4. Pro ošklivé

Podobně jako Settle for Love se i randící aplikace Ugly Schmucks vydává proti proudu běžného standardu a nebojí se dát na odiv něco, co je skutečně nestandardní a v dnešní dokonalé době i jaksi odmítané a odpuzující. Mluvíme o ošklivosti. V tomto případě tedy máte co do činění se seznamkou pro lidi, kteří jsou oškliví, vědí o tom a nevnímají to jako nedostatek.

Uznávají totiž jiná pravidla pro krásu a vědí, že ta největší se skrývá právě uvnitř. To ale z profilových obrázků a fotografií nepoznáte... Takový přístup každopádně otevírá prostor pro „normální“ lidi, kteří se ve světě dokonalosti a umělé krásy necítí dobře a hledají někoho, s kým by tyto a další pocity mohli sdílet a cítit se přitom přirozeně.

5. Pro velké děti

Lidé jsou různí. A existují i takoví, kteří mají potíže. Nebo nezvyklé preference. Přesně těm je určena seznamka Diaper Mates. Konkrétně se zaměřuje na jedince, kteří žijí jako „velké děti“ a nosí plenky, protože je to vzrušuje. Seznámení lačnící zde zkrátka mohou potkat někoho s podobnou úchylkou a popovídat si o tom, co je v životě těší.

V rámci seznamky je také možné připojit se k diskuzím, procházet profily členů s nejvyšším hodnocením, sledovat videa, živě chatovat, prohlížet fotky a účastnit se voleb nejlepšího druhu plenek. Každý zkrátka podle svého gusta…

Související…

Nikol Moravcová o populární seznamce, která jí přinesla hluboký vztah
Michaela Šedo

foto: Shutterstock, zdroj: LifeWire

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...