fbpx

Zveřejněno: 2. 11. 2017

O alternativní medicínu se zajímala už během svého studia na lékařské fakultě. Metody homeopatie a akupunktury používala Barbara Miller úspěšně i v chirurgii. Dnes vede přednášky po celém světě, publikuje texty v odborných časopisech, připravuje svou první knihu, ale zaměstnává ji především vlastní ordinace v Berlíně. Rodilá Pražačka nám v exkluzivním rozhovoru prozradila, že odhalit chorobu včas nemusí být k velkému překvapení nás všech hlavní prioritou běžné nemocnice. 

„Lékaři často nemají čas vysvětlit svým pacientům, co přesně znamenají hodnoty jejich krevních rozborů, a raději je pošlou domů s tím, že je vše v pořádku. Standardní hodnoty mohou mít z hlediska alternativní medicíny ale i lidé, kteří nejsou stoprocentně zdraví, a je u nich dokonce jisté, že v dohledné době onemocní. Klasická medicína používá tyto hodnoty k tomu, aby vyfiltrovala pacienty, u nichž nemoc už propukla, a musí dostat buď lék na recept, nebo doporučení do nemocnice. S těmi, kteří mají teprve na krajíčku, se nic neděje. Bylo by to prostě finančně náročné,“ vysvětluje Barbara Miller. 

barbara miller 2

Barbara Miller s moderátorem Flowee Václavem Machem

Ke svým pacientům přistupuje Barbara celostním způsobem. Zajímá ji jejich minulost, kompletní anamnéza, jídelníček i to, jaké vitamíny, léky či doplňky stravy berou. Teprve poté může začít s léčením, které je velice individuální, dle potřeb i symptomů jednotlivce. Každého ale naučí, jaké testy si v nemocnicích vyžádat, které rozbory jsou důležité a do kterých se vyplatí investovat peníze (nebývají hrazené pojišťovnou). A znáte nějakou lepší investici než do svého zdraví? 

Chcete se o Barbaře Miller dozvědět víc? Pusťte si naše video s celým rozhovorem. 

foto: Alex Tran

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...