fbpx

Zveřejněno: 5. 9. 2017

Lámete si hlavu, co je to za kouzlo, které v sobě mají úspěšní lidé? Jak to dělají, že jejich projev je přirozený, nenucený a zároveň fascinující? Někteří z nich na sebe dokážou upoutat pozornost třeba už jenom tím, že vejdou do místnosti. Jako by v sobě měli nějaký magnet, který přitahuje všechny oči a nedovolí jim se odtrhnout. 

To kouzlo máme v sobě všichni. Jen jsme na něj možná pod tíhou každodenních starostí zapomněli. Aby začalo znovu fungovat, musíme si uvědomit, že nejpřitažlivější věc na světě je, když víme, kdo jsme a co chceme. Vždy, když jsme sami sebou a stojíme ve svém plném potenciálu, tak jsme spokojení, přirození, plní energie a vyzařujeme vnitřní krásu, kterou podvědomě vnímají všichni – velmi často i jako krásu vnější. 

um um 1

K tomu, abychom působili dobře, potřebujeme ale nejen znát to, kdo jsme. Musíme to také umět dobře vyjádřit.

Řeč těla

K tomu, abychom působili dobře, potřebujeme ale nejen znát to, kdo jsme. Musíme to také umět dobře vyjádřit. Tajemství úspěchu těch, kteří nás při svém projevu dokážou zaujmout, tkví v tom, že dobře vyjadřují své myšlenky, postoje, emoce a city nejenom slovy, ale i tělem. 

Řečí předáváme pouze 7 % informací a zbytek tvoří jazyk našeho těla. Ve skutečnosti tedy není ani tak důležité, co říkáme, ale především to, jak u toho vypadáme a jak se cítíme. Naučíme-li se efektivně spojit náš verbální projev s neverbálním – vyjadřovat správně to, co cítíme uvnitř i navenek, lidé k nám budou automaticky přitahováni. Pokud se nám podaří být doslova „ztělesněním“ toho, co chceme sdělit, našli jsme jednu z hlavních ingrediencí úspěchu. 

um um 2

Naučíme-li se efektivně spojit náš verbální projev s neverbálním – vyjadřovat správně to, co cítíme uvnitř i navenek, lidé k nám budou automaticky přitahováni.

Učte se vystupovat pohybem

Pro všechny, kdo chtějí rozvíjet vlastní jedinečnost a naučit se efektivně propojit myšlení, emoce a city s pohybem a tělem, přichází nová, unikátní platforma pro svobodnou tvorbu a rozvoj přirozeného lidského umu: UM UM – Umět se umět.  Můžete zde zažít úplně jinou kombinaci zážitků, než na kterou jste zvyklí. 

Umět se umět je moderní, efektivní, ale zároveň zcela přirozený způsob osobního rozvoje pohybem, vytvořený profesionálním tanečníkem a lektorem současného tance Milanem Odstrčilem. Integruje v sobě více než 15 let jeho aktivní kariéry na špičce české taneční scény, jevištní zkušenost získanou v průběhu více než 1500 odehraných představení a také dlouholetou praxi lektora a pedagoga – především v tanečním Studiu Nové scény a na herecké konzervatoři. Milan učí lidi objevovat a používat svou jedinečnost skrze pohyb, ale také pracovat s emocemi tak, aby nenarušovaly vnitřní klid. Cílem pohybově-vzdělávacího konceptu Umět se umět je najít vlastní přirozený projev, naučit se vnímat sebe skrze druhé a také zlepšit fyzickou kondici. To vše v souladu se sebou samým i s okolím. 

Chcete-li objevit nebo rozvíjet svůj přirozený um a zdokonalit se v tom, jak dobře a věrohodně působit na druhé, přijďte to vyzkoušet. Nejbližší možnost máte na podzimním workshopu 26. 9. 2017Čím více si budete jistí ve svém přirozeném projevu, tím lépe na vás budou ostatní reagovat. Nezapomínejte, že lidé si z každého setkání s vámi odnesou především to, jak se s vámi cítili, zatímco většinu toho, co jste jim říkali, pravděpodobně hned nebo velmi brzy zapomenou. Na tom, jaký dojem děláme na druhé, se proto určitě vyplatí pracovat.

 

zdroj: UM UM

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...