fbpx

Zveřejněno: 7. 9. 2017

Když se řekne rostlinný olej, je to tak málo, jako když řeknete dámská bota. Každý si vybaví něco jiného a jen složení nasycených a nenasycených kyselin v olejích už také není v kurzu řešit. Zajímá-li vás pravda, musíte se ponořit hlouběji do rozmanitosti druhů a vytáhnout pro sebe tu jedinečnou esenci z každého z nich.

Jak tyto informace vytřídit, k tomu našli klíč sami výrobci, kteří mají perfektní, čerstvě vylisovaný, čistě přírodní produkt na prodej i k vlastnímu používání a zkoumání.

Raw oleje s českými kořeny 

V roce 2012 vznikla na trhu česká firma. Výrobce rozmanitého spektra extrapanenských raw olejů. Byla založena z nadšení a touhy zodpovědně tvořit a lisovat prémiovou kvalitu, kterou si lidé dopřejí na talíři každý den. Nabalila na sebe zapálené lidi, kteří se jako zaměstnanci zároveň vydali na cestu poznání a výzkumu, protože když začali s lisováním, nebyl tady nikdo jiný, kdo by se jim vyrovnal ve výrobě, ale ani nikdo, kdo by měl zdroj zaručených informací.

olej shutterstock 554778685

Za studena lisované oleje můžete při přípravě pokrmů používat bez výčitek každý den.

Přírodní medicína 

Samozřejmě, že internet byl plný rad a nápadů, užitečných, ale i často protichůdných a vůbec nesmyslných tvrzení. Rychle tedy pochopili, že se vydali do neznáma. Aby mohli o svých produktech zákazníkům něco hodnotného sdělit, museli vytvořit vlastní způsoby ověřování a získávání pravdivých výsledků o účincích této přirozené jedlé medicíny, která může být ve správné kvalitě účinným lékem na mnohé neduhy. 

Jde se zkoumat! 

Průzkum rozdělili do několika kategorií: zkušenosti zákazníků, zkoumání na vlastní kůži a laboratorní testy. Laboratorní testy se dají shrnout jako potvrzovací zdroj, zdali je či není v oleji obsažena deklarovaná účinná látka – vitamíny, minerály, stopové prvky a složení esenciálních mastných kyselin, ale praktický účinek lze potvrdit jen na živých lidech.

Zkoumání na vlastní kůži zahrnuje přímo posedlý tým zaměstnanců a jejich blízké, kteří se dobrovolně stali pokusnými objekty a sami na sobě provádí testy. Někdo se věnuje užívání jednoho konkrétního oleje po určitou dobu a jeho účinkům na konkrétní funkce, například oleji z ostropestřce mariánského a jeho vlivu na játra. Někdo sleduje hormonální balanc a subjektivní pocity během užívání a střídání celé řady olejů lisovaných za studena. Další má na starost prozkoumat ayurvédské postupy kloktání a vyplachování úst různými oleji v různou denní dobu a zjišťovat detoxikační vlastnosti.

oblicejova masaz shutterstock 557939833

Obličejové masáže makovým olejem si oblíbili snad všichni účastníci průzkumu.

Výzkum je to obecně pro všechny příjemný, protože se při něm v delikátně chutných olejích téměř koupou a jako takovou společnou radost si oblíbili noční obličejové masáže omlazujícím makovým olejem.

Sbírka zkušeností zákazníků je neméně podstatným zdrojem, protože rozšiřuje poznání o nespočet možností použití, které jsou zákazníci schopni sami vymyslet, také o množství lidí s podobnou a potvrzující se zkušeností a o nezaujatost tohoto zdroje.

Další výsledky proaktivního přístupu olejových nadšenců z Bohemia Olej vám naservírujeme v příštím článku, nebo se zkuste obrátit přímo na samotný zdroj pro odpověď na váš dotaz.

foto: Shutterstock, zdroj: Bohemia Olej

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...