fbpx

Zveřejněno: 19. 8. 2017

Seznamte se s Carolyn Hartzovou, "seniorkou" z australského Perthu, majitelkou potravinového výrobce SweetLife a ženou, která se před 28 lety rozhodla zcela vyškrtnout cukry ze svého jídelníčku. Tato čtyřnásobná babička, která v červenci oslavila své 70. narozeniny, doslova šokovala celý svět svým fantastickým vzhledem. Její skutečný věk by jí nehádal zřejmě nikdo. Na začátku přitom byly první příznaky nemoci.

Poté, co ji byl diagnostikován prediabetes, který značí blížící se cukrovku a asi pět procent populace vůbec netuší, že jej má, se tehdy jako dvaapadesátiletá musela vzdát sladkostí, aby se jí hladina krevního cukru vrátila zpět do normálu.

Po oznámení diagnózy navrhl Carolyn její lékař začít používat léky. Tuto možnost však zcela odmítla. V roce 2000 podnikla výlet do USA, kde se seznámila s xylitolem. Zjistila, že může jíst sladké, aniž by ohrozila své zdraví. Toto přírodní sladidlo přivezla s sebou do Austrálie a v roce 2002 se rozhodla založit firmu SweetLife.

Sexy fotky v bikinách

Tato matka tří dětí je v poslední době doslova zaplavena mediálními žádostmi, a to především poté, co se objevily na internetu její fotky v bikinách. Začala dostávat nabídky na rozhovory prakticky z celého světa. Její syn Carolyn oznámil, že se stala velmi "trendy babičkou" na sociálních sítích. "Ani jsem netušila, co to vlastně znamená," připouští s úsměvem Carolyn. „Během pouhých osmi dní se všechno přiřítilo jako vichřice.“

Autorka knihy Pečení bez cukru (Sugar Free Baking) však ke všemu přistupuje s chladnou hlavou. "Chci inspirovat lidi. Vím, jak je těžké přestat jíst cukr. Sama jsem na něm byla závislá. Když jsem to však dokázala já, dokáže to každý."

Musíte se také hýbat

Za jejím mladistvým vzhledem však nestojí jen vyřazení cukru ze stravy, Carolyn je také fanouškem pravidelného cvičení. "Zaprvé si musíte hlídat to, co jíte, zadruhé se musíte hýbat," uvedla pro australský zpravodajský server News.com.au.

Jak sama říká, jí střídmě, spí osm hodin denně, medituje a každý den chodí na procházky. Dokonce se rozhodla začít hrát tenis. Připustila také, že podstoupila pár chirurgických zákroků. Říká však, že toto není to pravé tajemství, jak vypadat dobře.

Jak již jsme zmínili na začátku, Carolyn Hartzová je majitelkou a zakladatelkou SweetLife. Jedná se o australského výrobce produktů bez cukru. Namísto toho používá sladidlo xylitol (můžete jej najít také pod názvem dřevný nebo březový cukr). Xylitol naleznete v ovoci i zelenině, a oproti běžnému cukru má o 40 % menší kalorický obsah.

foto: BoredPanda, zdroj: BoredPanda

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...