fbpx

Zveřejněno: 31. 7. 2017

Lvíčata jsou od mala velmi osobitá a plná kreativní energie. Citlivé vedení v nich může tyto charakteristiky ještě posílit. V dospělosti se pak mohou stát velmi dobrými umělci. Potřebují především oceňovat, zvlášť důležité jsou pro ně vztahy s otcem. 

Dítě ve Lvu bude vždy velmi kreativní a sebevědomé, přestože se tento rys nemusí u každého projevovat hned na první dojem. Často to bývají skvělí umělci, grafici, tanečníci a především herci. Když se s něčím ztotožní, doslova se tím stanou, a proto jsou tak charismatičtí. Děvčata ráda tancují, aby mohla předvést svou krásu, a kluci rádi hrají divadlo či na hudební nástroje.

Může se stát, že své vůdčí schopnosti a kreativitu neprojeví již v brzkém věku. I přesto se ale vyplatí malého Lva podporovat v tom, co ho nejvíce zajímá a přináší mu radost. Je to dítě vášně a zábavy. Jeho síla bude vždy udivovat okolí a on bude nevědomky vyžadovat jeho obdiv.

Slunce jako vládce znamení

shutterstock 140287132

Lvíčata prahnou především po obdivu.

Každé znamení má svého vládce a u zrozenců ve Lvu je to hned velkolepé Slunce. Jako střed galaxie si přeje i malé Lvíče, aby bylo obdivovaným středem. Hodně ho chvalte a snažte se, abyste svá slova mysleli upřímně.

Malý Lev bude chtít zářit a roztomile si bude říkat o obdiv, který mu právoplatně náleží. Co může být pro malého Lva nejhorší, je neocenění jeho tvořivých počinů, ale hlavně jeho samého. Když nebude mít uznání dost, bude ho vyhledávat na jiných místech a to už není vždy bezpečné. Také si pamatujte, že Lev náleží elementu Ohně, kterému dělá dobře živel Vzduch. V tomto směru jsou to povzbudivá slova, které se nesou vzduchem. Stačí jen malé ocenění a malé Lvíče se ztratí ve své hrdosti v činnostech, které ho právě naplňují.

shutterstock 629600915

Lvíčata mají pohybové nadání. Z holčiček mohou vyrůst úspěšné tanečnice.

Dovolte jim být tím, čím jsou

Jelikož malé Lvíče přišlo, aby vládlo, nejhorší, co mu můžete udělat, je snažit se měnit jeho přirozenou podstatu. Je to ten největší hřích, který můžete tomuto malému géniovi provést. Nepokoušejte se ho změnit, ale spíš vytvářejte „pomyslné hřiště“, kde si bude moci hrát a dát průchod svým tvůrčím kvalitám. Skvělé jsou divadelní nebo taneční kroužky. Jakékoliv umění, kde se hraje s tvarem, barvou či pohybem, je pro toto znamení ideální. Učte ho zbavit se studu a korigovat svou pýchu, která může být jeho největším nebezpečím.

Zvyšujte jejich sebevědomí

Nejhorší pohled bývá na Lva, který si nevěří. Může působit až komicky. Proto rozvíjejte jejich přirozenou sebedůvěru už od dětství. Nebojte se opakovat jejich úspěchy nahlas, protože uznání pro ně není nikdy dost. Mají pocit, že jim rozumíte, když oceňujete to, co se jim všechno povedlo. Na druhou stranu, když nemají žádnou pozitivní odezvu, mohou se cítit nepochopení, a následně dokonce i uzavření, což se vymyká jejich přirozenosti. Lvu vládne Slunce a to září. Proto toto dítko vytrvale podporujte. Za chvilku si všimnete, že to ani nepotřebuje. Bude pohlceno svou vlastní tvorbou. Bude štědré, protože v sobě bude cítit nekonečnou hojnost.

shutterstock 335269286

Především otcové by měli své Lvy oceňovat.

Vztah s otcem bude hrát klíčovou roli v pochopení své vlastní síly. Pokud bude cítit lásku a obdiv od svého otce, bude již v brzké dospělosti nezastavitelný. V opačném případě bude muset podniknout složitou cestu do nitra, aby našel své pravé sebevědomí. Lev, který nemá dobrý vztah s otcem, nemusí působit jako typický Lev. Může působit apaticky a bez síly, což není přirozenost tohoto mocného znamení.

 

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...