fbpx

Podle expertky na vztahy se průzkum potencionálních nápadníků a nápadnic nevyplácí. Zbytečně totiž odvádí pozornost jinam a může zkazit první dobrý dojem

Zveřejněno: 29. 3. 2021

Každý, kdo randí na síti, zná pocit, že chce zjistit víc informací o svém potenciálním nápadníkovi či nápadnici. Možná se nám zdají jejich fotky moc dokonalé a odpovědi nepříliš přesvědčivé. Nebo už za sebou máme zkušenost ze setkání s člověkem, který vážil přibližně o 20 kilo víc, než původně prezentoval. Je potom pochopitelné, že něčím podobným nechceme projít znovu.

Dovolte osobě, s níž se máte setkat, aby první dojem vytvořila sama.

Podle Laurie Davisové, zakladatelky a generální ředitelky společnosti eFlirt Expert, která radí při randění po síti, se jedná o zcela běžné pocity. Pro magazín Forbes sestavila seznam nejpraktičtějších postupů, které můžeme aplikovat, když nám totožnost toho, s kým se máme sejít, nedá spát.

Nejlepší průzkum? Žádný

Všeho moc škodí. To podle Davisové platí i v případě „proklepnutí“ svého protějšku ještě předtím, než ho skutečně uvidíme. Hlavním důvodem je skutečnost, že přehršle informací může zakalit možnost učinit si na danou osobu vlastní osobitý a specifický názor přímo na místě.

Když napíšete čtyři věty, váš protějšek se chytne a napíše podobně laděnou zprávu, mohlo by to fungovat.

Začneme zkrátka soudit ještě dřív, než dotyčného skutečně uvidíme. A to podle Davisové není moudré. Sami se tím okrádáme o možnost poznat někoho milého, s kým nám bude doopravdy dobře. První Davisové rada tedy zní: Dovolte osobě, s níž se máte setkat, aby první dojem vytvořila sama.

Čtěte mezi řádky

I z profilu se toho dá spoustu vyčíst a nemusíte být zrovna žádný Colombo. Davisová radí „číst mezi řádky“ a všímat si věcí, které mohou mimoděk prozradit něco, co si dotyčný přeje skrýt. Dobře rozhodně nepůsobí zrnité, nesourodě působící fotografie v kombinaci s častým užíváním slunečních brýlí, klobouků a dalších pokrývek hlavy. Příliš důvěryhodně nevypadají ani nejasné odpovědi typu „uvidíme, jak to všechno dopadne“, které mohou naznačovat, že daný člověk nehledá nic vážného a chce se jen pobavit.

Využijte korespondenci

Když si s druhým člověkem sedneme, tak se podle Davisové takzvaně zrcadlíme – děláme podobné věci. To se obvykle děje především v neverbální komunikaci – dotkneme se jeho ruky, on se dotkne té naší, pohladíme jej po vlasech, on nás chytne za boky... Zkrátka to mezi námi jiskří, vzájemně ladíme a vycházíme si vstříc.

Neměli bychom zapomínat na skutečnost, že nás naše online protějšky pravděpodobně sledují také.

Tohle lze podle Davisové otestovat i při online komunikaci – začněte flirtovat a vyzkoušejte, jak si sednete. Když napíšete čtyři věty, váš protějšek se chytne a napíše podobně laděnou zprávu, mohlo by to fungovat. Pokud ale začne psát romány o své matce, práci nebo psovi, zatímco vy se snažíte navodit žhavou atmosféru, je to trochu na pováženou…

Žádná zpráva není špatná zpráva

Pokud jsme strávili několik hodin projížděním různých profilů (Facebook, LinkedIn, Intagram, Twitter) našeho potenciálního budoucího partnera či partnerky, zabrousili jsme dokonce i na Google, a přesto jsme se nedopátrali žádných odhalujících informací, nemusí to být podle Davisové špatně.

Právě naopak. Třeba se jen jedná o podobného člověka, jako jsme my sami, který dá více na skutečný první dojem a nechce vše ze svého soukromí odhalovat na síti všanc všem lačným online randilům.

Zapomeňte na průzkum

Nakonec Davisová upozorňuje, že bychom neměli zapomínat na skutečnost, že nás naše online protějšky pravděpodobně sledují také, stejně jako my je. Takže si uvědomme, že určité informace neurčují to, kým jsme, a nemusí o našem charakteru ve skutečnosti vypovědět vůbec nic.

Ani všechny informace světa vám neřeknou nic o tom, jak by vám to mohlo fungovat, až se doopravdy uvidíte.

Ta nejlepší rada, kterou tedy Davisová může dát, zní: Věřte si a dejte prostor dynamice a chemii, aby odvedla svou práci. Ani všechny informace světa vám neřeknou nic o tom, jak by vám to mohlo fungovat, až se doopravdy uvidíte. Navíc tyto informace odvádí pozornost od soustředění na vytvoření potenciálního vztahu. Takže to všechno hoďte za hlavu. Záleží na tom, jak vzájemně komunikujete, jak se cítíte, když jste spolu.

Související…

Instagram už nahrazuje i vizitky. A dá se na něm celkem dobře seznámit
Jan Handl

foto: Shutterstock, zdroj: Forbes

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...