fbpx

Zveřejněno: 18. 11. 2017

Alkoholické nápoje, především pak různé druhy vína, jsou spojené s navozením příjemné a uvolněné atmosféry. Mnohdy tyto „omamné“ moky využívají i páry, kterým ve vztahu vyhasíná ona pomyslná jiskřička. Pokud chcete ve svém soužití opět zažehnout pořádně žhavý plamen, pak pijte červené víno. Právě to má totiž blahodárné účinky na sexuální apetit.

Vědecké studie ukazují, že u lidí, kteří žijí v dlouhodobém pohodovém vztahu, je menší riziko infarktů, pravidelný sex prý zvyšuje imunitu a snižuje riziko depresivních stavů. Jenže ono mít harmonickou domácnost není až tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Dříve nebo později se i to nejvášnivější soužití ocitne v nudném stereotypu. Většinou z těchto problémů viníme toho druhého. Jenže ve vztahu jsme vždy dva a vina je tedy na obou stranách.

Začněte sami u sebe a pokuste se udělat něco, abyste ze zajetých partnerských kolejí vystoupili. K tomu nepotřebujete nic časově náročného ani drahého. Postačí vám tabulka hořké čokolády a to správné červené víno. Nebojte se, nejedná se o nic, co by ohrozilo vaše zdraví, právě naopak. Kombinace vína a kvalitní hořké čokolády je tělu prospěšná. Samozřejmě v té správné míře.

cokolada a vino shutterstock 656526295

Hořká čokoláda a červené víno obsahují tělu prospěšné antioxidanty.

Zázrak zvaný flavonoid

Hořká čokoláda i červené víno obsahují flavonoidy. Jedná se o zázračné antioxidanty, které se nacházejí v kakaových bobech a ve slupkách bobulí vína. Je to přirozená ochrana proti plísním. Flavonoidy mají nespočet výhod. Zmínit můžeme například jejich fantastické protizánětlivé účinky. Chrání buňky našeho těla před různými druhy infekcí, ale i před rakovinotvorným onemocněním. Tyto složky jsou obsažené právě i v červeném víně.

Nemůžete otěhotnět? Dejte si sklenku vína 

Už jedna sklenička červeného vína napomáhá více prokrvovat ženské erotogenní zóny a tím stimulovat sexuální touhu. Díky tomu dosáhnou ženy rychleji orgasmu. Červené víno je i skvělým pomocníkem, pokud se právě snažíte o početí vytouženého potomka. „Červené víno je úžasným zdrojem přírodních antioxidantů, obsahuje resveratrol, který ovlivňuje hladinu estrogenu a má tak příznivý vliv na krvetvorbu. V období kolem ovulace pomáhá krásně prokrvit děložní sliznici a oplodněné vajíčko tak má větší šanci na uhnízdění. Pracujeme s ním také při syndromu polycystických vaječníků. Dovede totiž odbourávat nadbytečné estrogeny,“ vysvětluje Soňa Uhrová, autorka projektů „Když miminko nepřichází“ a Fertility Coach.

Zároveň ještě doporučuje: „Těhotné ženy můžou červené víno zobat ve formě bobulí, nejvíce vitamínů je pod slupkou. Super je také hroznová šťáva, která se u červeného vína lisuje společně se slupkami, proto jsou všechny látky ve šťávě a potom i ve víně zachovány.“ A jaké je ideální dávkování? „Ideálně 2 dl každý den v době před ovulací i v druhé fázi cyklu, kdy se zárodek usazuje v děloze. Dobré výsledky máme také s klientkami, které se připravují na IVF. Červené víno je i v tomto případě velkým pomocníkem, jen se musí vysadit pár dnů před odběrem vajíček – mohla by nastat zvýšená krvácivost díky zvýšenému prokrvení pánve. Pár dnů po odběru si zase můžeme deci vína dopřát. Vysoký obsah popsaných látek mají např. červená francouzská nebo australská vína v kombinaci s čokoládou,“ říká Soňa Uhrová.

vino shutterstock 298379312

Snažíte se o miminko? Naordinujte si před ovulací každý den sklenku červeného.

Blahodárné účinky na pány

U mužů zvyšuje hladinu testosteronu v krvi. To se pak i v tom největším stydlínovi začne probouzet horkokrevný alfa samec. Opět je potřeba dbát na množství, nesmí se to přehnat. Po více než dvou skleničkách už nastává spíše útlum a může to mít efekt spíše opačný.

Které víno je nejlepší pro pořádně divokou noc?

Ideální červené víno doporučí odborník svého řemesla, tím je Vláďa Vaněk, Head Sommelier a autor projektu „Oceněná vína“. „Záleží samozřejmě na chuti každého z nás. Možná vás ale překvapí, že tím ideálním vínem pro skvělý sex není víno růžové ani sladké, a nejsou to dokonce ani bublinky. Italští vědci ve své studii na 798 ženách zjistili, že nejlepší volbou je opravdu sklenka kvalitního červeného,“ tvrdí Vláďa Vaněk.

Tím správným vínem pro žhavý večer ve dvou je dle someliéra Shiraz 9 stones z Barossa valley. Název zní hodně exkluzivně, ale nemusíte mít strach, pořídíte jej za celkem příjemnou cenu. Toto červené víno získalo řadu ocenění od mezinárodních kritiků. Okouzlí vás plné, nekonečně dlouhé tóny švestek, čokolády, sladkého dřeva a vanilky spolu s nádechem třešní a ostružin. Hodí se nejen k pořádnému steaku, ale také pro párování s čokoládou. A právě v této kombinaci se jedná o zaručené afrodiziakální duo, které vás v klidu rozhodně nenechá. 

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...