fbpx

Zveřejněno: 18. 11. 2017

Podzim a zima jsou jako stvořené k tomu, zavřít se ve vyhřáté kuchyni a uvařit, upéct či jinak vyrobit nejrůznější lahůdky pro mlsné jazýčky. Vyzkoušet něco nového a okořenit svůj jídelníček novými nápady. Inspiraci můžete načerpat v nepřeberném množství krásných kuchařek, které v poslední době vyšly…

 

0038530646 kz0348 velka
Cooking with Šůša

Michaela Šupáková

Ať už jste vegetarián, trpíte alergií na lepek nebo jednoduše milujete zdravý životní styl, je pro vás vaření s Šůšou přesně to pravé. Nemusíte v kuchyni trávit hodiny, abyste vykouzlili báječné a chuťově dokonalé jídlo. V kuchařce naleznete přes 60 bezlepkových a bezmasých receptů na každý den, pro různé příležitosti a rozličné chutě. Jejich příprava je rychlá, jednoduchá a navíc vás bude bavit.

Počet stran: 144

Doporučená cena: 299 Kč

 

Můj život bez lepku
0042649749 kz0370 velka 2

Moderní bezlepková kuchařka od Celiaxmoni

Monika Menky

Spoustu tipů na bezlepková jídla najdete i v knize, která je nejen osobním vyznáním známé food blogerky Moniky Menky, ale také přehlídkou 60 úžasných bezlepkových receptů doplněných nádhernými profesionálními fotografiemi. Autorka do knihy vložila mnoho praktických rad a postřehů, které jsou nezbytné pro zdraví každého celiaka a alergika na lepek a které také usnadní přípravu bezlepkových pokrmů. Recepty pokrývají kompletní denní jídelníček, naleznete mezi nimi snídaně, svačiny, polévky, hlavní chody, předkrmy, dezerty a sváteční pokrmy.

Počet stran: 192

Doporučená cena: 399 Kč

0038243420 kz0346 velka
Jedlé dárky od rebarboraskitchen

Kuchařka pro plnění přání

Barbora Říhová

Že se Vánoce stávají neosobním svátkem plným konzumu? Možná. Tak se od toho pojďme oprostit. A konzumovat velmi osobně! Speciální kuchařka Jedlé dárky od rebarboraskitchen vám bude cenným pomocníkem a rádcem, abyste mohli obdarovat své blízké něčím, co jste pro ně vytvořili sami a s láskou. Můžete vyrobit desítky takových dárků. Inspirujte se recepty na sušenky, krekry, pralinky, likéry, paštiky, jerky, omáčky, nakládané potraviny, ochucené cukry a soli, netradiční marmelády, sirupy, léčivé čaje, bonbony, sirupy… Autorka, známá česká food blogerka, také přidala kapitolu o tom, jak výrobky lákavě zabalit.

Počet stran: 152

Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Máma v kuchyni
0038296769 khp0302 velka

Barbora Charvátová

Pokud přestáváte věřit, že vás vaření bude bavit, potřebujete nutně kuchařku Máma v kuchyni! Její autorka totiž vaření miluje a v kuchyni experimentuje. Navíc se vyhýbá polotovarům a náhražkám. Při výběru surovin se řídí hlavou, při vaření citem – a zatím jí to vychází. Do knihy vybrala 70 receptů a u všech najdete informaci o tom, pro jak staré děti se hodí, a tipy na jejich vylepšení, aby chutnaly i tatínkům.

Počet stran: 200

Doporučená cena: 349 Kč

0038246013 ke0949 velka
Recepty dětem – Vařte pro děti tak, aby chutnalo i vám

Gabriela Bartošovská

Tipy na skvělá jídla pro děti, která budou chutnat i vám a ještě s nimi ušetříte spoustu drahocenného času, najdete i v kuchařce Recepty dětem. Gábi, máma dvou ratolestí a autorka blogu Recepty dětem, vám poradí, jak na věc. V knížce najdete více než stovku úžasných receptů na svačiny, dresinky, pečivo, přílohy, polévky, hlavní jídla, dezerty i nápoje. Recepty jsou řazeny podle sezóny – od jarních po zimní – a jsou připraveny z lokálních surovin, které jsou obecně známé a běžně dostupné.

Počet stran: 176

Doporučená cena: 299 Kč

 

Víc než jen vietnamská kuchařka
0039407618 khp0322 velka

Zase rýže

Raději něco exotického? Uvařte si vietnamské speciality přímo u vás doma. Autoři, kteří vás povedou krok za krokem, jsou z těch nejpovolanějších – jedná se totiž o představitele druhé generace Vietnamců žijících v Česku. Podělí se s vámi o tipy a triky svých babiček, objasní vám původ jednotlivých jídel a jejich symbolický význam a upozorní vás na všechna možná úskalí přípravy oblíbených pokrmů. Ohromte své přátele a jejich chuťové buňky a připravte neopakovatelnou vietnamskou hostinu, na kterou budou všichni ještě dlouho vzpomínat.

Počet stran: 128

Doporučená cena: 299 Kč

0039611824 pr
První republika u stolu

Na čem si pochutnávaly celebrity a co se jedlo v běžných domácnostech

Jaroslav Vašák

A na závěr exkurze do historie vaření. Objevte, na čem si pochutnávaly celebrity a co se jedlo v běžných domácnostech…

První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či stolování. Jaké tedy byly gastronomické libůstky tehdejších slavných a jak vypadala kuchyně obyčejných lidí? O tom všem, ale i o dalších pozoruhodnostech spjatých se stolováním, si přečtete v knize, která vychází z úctyhodné sbírky gastronomických zajímavostí Jaroslava Vašáka.

Počet stran: 352

Doporučená cena: 490 Kč

Kuchařská škola Marie B. Svobodové
0034724018 kuch

Marie B. Svobodová

Kuchařská škola M. B. Svobodové se vymyká obvyklé produkci kuchařek, není pouhým souborem receptů. Nejednoho z našich současníků oslovuje, dodnes se k ní hlásí např. Oldřich Sahajdák, kuchař opakovaně oceňovaný michelinskou hvězdou. Kniha vznikla z tematických souborů, postupně uveřejňovaných v novinách v poslední čtvrtině 19. století. Byl to návod pro dívky, jak vést domácnost.

Počet stran: 424

Doporučená cena: 499 Kč

Knihy koupíte u vašeho knihkupce nebo nejvýhodněji na www.albatrosmedia.cz.

foto: Albatros média, Shutterstock, zdroj: Albatros média

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...