fbpx

Chcete si zahrát Hru o trůny a nechcete přitom přijít o krk? Máte šanci

Zveřejněno: 26. 3. 2019

Poslední sezóna fantasy seriálu Game of Thrones začíná 14. dubna a televize HBO, v jejíž produkci seriál vzniká, připravila pro fanoušky opravdu drzou výzvu: Zahrajte si Quest for the Throne a najděte šest opravdových železných trůnů, rozmístěných po celém Westerosu – pardon, po světě. A první už se našly.

Web soutěže je koncipován jako návod k nalezení a soutěžícím poskytuje spoustu rad a tipů. Ty jsou ovšem, stejně jako seriál, přinejmenším komplikované. Doposud úspěšné pátrání ovšem začínalo vždycky stejně: Tvůrci ukázali reálnou okolní krajinu, kde byly trůny umístěny. A fanoušci seriálu po celém světě mají novou zábavu, než se dočkají zahájení poslední série.

Británie, Švédsko, Španělsko...

Pokud se aktuálně nic nezměnilo, tak už jsou čtyři ze šesti trůnů nalezeny. První trůn, Throne of the Forest, je umístěn v lese Puzzlewood v Británii, druhý Throne of the North odhalili fanoušci v ledové tundře poblíž Björklidenu ve Švédsku. Třetí trůn našli fanoušci v Castillo di Atienza ve Španělsku. Čtvrtý trůn objevila fanynka v Brazílii. Ti, kdo je objevili jako první, získali autentickou korunu krále Roberta Baratheona.

throne queen

Zatím poslední nalezený trůn na pobřeží Brazílie


O umístění posledních dvou trůnů se spekuluje. Jelikož ale s Trůny už trávíme devátý rok, nějak tak počítáme s tím, že tahle výprava není jen na víkend.

Darujte krev pro Westeros

Quest for the Throne není první kreativní promo aktivitou seriálu. Ve spolupráci s Červeným křížem vytvořila HBO kampaň Bleed for the Throne (Krvácej pro trůn), ve které organizátoři vyzývali fanoušky, aby darovali krev poté, co „zhlédli všechny ty krvavé lázně ve Westerosu“. Ve spolupráci s hudebníky z Coldplay pak vzniklo promo video o připravovaném muzikálu, díky kterému získala americká charitativní organizace Comic relief, věnující se podpoře chudých dětí, více než 21 milionů dolarů.

Na stránkách kampaně je mimochodem měřič času, který odpočítává minuty do konce soutěže. K tomu dojde 2. dubna. Takže ještě týden a dva trůny.

foto: Game of Thrones, zdroj: Game of Thrones na HBO

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...