fbpx

Hledáte způsoby, jak svůj sexuální život okořenit? Za zvážení určitě stojí hrátky s teplotou

Zveřejněno: 18. 3. 2023

Soustředění se pouze na naše smysly a odpoutání myšlenek od všech okolních vjemů je jedním ze způsobů, jak mysl ukotvit v přítomném okamžiku. Zvláště během sexu to může být jednou z cest k dosažení většího potěšení.

V lidském těle existuje specifický druh neuroreceptorů, registrujících teplotu. Nazývají se termoreceptory, a pokud jsou aktivovány horkem nebo chladem, spustí v těle fyzickou reakci. Ta se projeví třeba pocením, uvolněním svalů nebo husí kůží. V erotogenních zónách nezpůsobí termoreceptory pouze zaznamenání dotyku, ale nastartují také sexuální vzrušení. Dost možná zjistíte, že vaše tělo reaguje v erotogenních zónách na horko a chlad docela odlišně než v jeho jiných částech.

Možností je celá řada

Nezáleží na tom, jestli s intimním životem teprve začínáte, nebo už máte chuť vnést do partnerských hrátek nový prvek. Hrátky s teplotou jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé. Způsobů, jak s nimi začít, je celá řada:

Kostka ledu

Nejzákladnějším, nejlevnějším a nejméně náročným způsobem, jak erotické kouzlo teploty začít objevovat, je použití kostky ledu. Tu uchopte buď mezi prsty, nebo, pokud se toho nebojíte, mezi rty a pomalu s ní partnerovi přejíždějte po celém těle.

Horká nebo studená voda

Dalším dostupným způsobem je použití sprchy nebo vany. Se sprchovou hadicí můžete teplotu i sílu proudu snadno přizpůsobit svým preferencím, což je pro prvotní objevování naprosto ideální. Pokud navíc máte na hlavici masážní funkce, jejich využitím může celá záležitost dostat zcela nový rozměr. Tato technika bude samozřejmě „užitečná“ spíše pro dámy, nicméně obdobně naladěný partner jistě najde způsob, jak se zapojit.

Vosk a masážní svíčky

Tělové olejové svíčky, uzpůsobené pro erotické hrátky, se rozpouští při dostatečně nízké teplotě. Vosk tak na pokožce nezpůsobí spáleniny, a proto ho lze aplikovat na ta správná místa přímo a následně vmasírovat.

Pokud plánujete mít v puse roubík, nebo něco jiného, co by mělo výrazně omezit vaši schopnost mluvit, záchranné slovo můžete nahradit například gestem ruky. V případě, že ruce máte svázané, se vám už situace samozřejmě může začít lehce komplikovat.

Bez obav: jeho teplota je dost vysoká na to, aby způsobila vzrušení. Používání běžných svíček se ale v každém případě vyhněte: váš zážitek by nepochybně byl také poměrně intenzivní, určitě však ne způsobem, který by vás inspiroval k jeho opakování.

Lubrikační gely

Nabídka lubrikačních gelů a masážních olejů s hřejivou nebo mrazivou funkcí je dnes opravdu široká a obdobným způsobem bývají upraveny například některé kondomy. Je to finančně dostupné řešení, které můžete spojit s něčím tak příjemným, jako je masáž.

Erotické pomůcky

Pokud už se necítíte jako začátečníci, můžete investovat do některé z erotických pomůcek, určených pro tento způsob sexuálních praktik. Nejobvyklejší z nich jsou samohřející vibrátory, které se zahřejí těsně nad teplotu lidského těla. Pomáhají k naprostému uvolnění a co víc, podporují i oběh krve v těle. Využít můžete i jakékoliv jiné kovové nebo skleněné „hračky“ – stačí je na pět až deset minut ponořit do studené, respektive teplé vody.

Studené i teplé dobroty

Dobrému sexu nemůže mnoho věcí konkurovat. Pokud něco přece jen ano, určitě to je jídlo. Proč tedy obě dvě věci nespojit dohromady? Když vás láká studená, použijte zmrzlinu nebo šlehačku, jestli raději něco teplého, můžete v mikrovlnce ohřát čokoládový sirup.

Nezapomeňte na záchranné slovo

Ať už v intimní oblasti zkoušíte jakoukoliv novou praktiku nebo výstřednost, včetně hrátek s teplotou, nikdy byste s partnerem neměli zapomenout si předem určit nějaké záchranné slovo. Jeho vyslovením dáte jasně najevo, že situace už překračuje vám příjemné meze, a je proto na místě zpomalit nebo přestat. Jako záchranné slovo může sloužit jakékoliv slovo, nejlépe však zvolte nějaké krátké a snadno vyslovitelné. Logicky by se také mělo jednat o slovo, které při sexu zpravidla neříkáte. Třeba „vombat“.

V rámci BDSM komunity se nejvíce uchytilo používání tří slov, reprezentujících semafor: „zelená“ pro „pokračuj“, „žlutá“ pro „zpomal“ a „červená“ pro „zastav“. A pokud plánujete mít v puse roubík, nebo něco jiného, co by mělo výrazně omezit vaši schopnost mluvit, záchranné slovo můžete nahradit například gestem ruky. V případě, že ruce máte svázané, se vám už situace samozřejmě může začít lehce komplikovat.

Související…

Chcete opepřit svůj intimní život? Vyzkoušejte techniku Karezza
Milada Kadeřábková

foto: Shutterstock , zdroj: Goop

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...