fbpx

Druhý ročník pražského festivalu má pomoci najít odpovědi na nejpalčivější otázky role žen v dnešní společnosti

Zveřejněno: 6. 11. 2019

O roli žen ve společnosti se v současnosti vedou vášnivé diskuze, které však většinou probíhají jen v uzavřených odborných kruzích, nebo naopak v kruzích kolegů či přátel na sociálních sítích, kde však tyto "rozhovory" končí často, řekněme, neodborně. Tuhle praxi chce změnit Festival Ženám, jehož druhý ročník proběhne 30. listopadu v pražském KD Ládví. Akce se bude mimo jiné zabývat otázkami mateřství, skloubení kariéry a rodiny, vědomím vlastní hodnoty i rozvojem jedinečnosti každé ženy.

„Festival je prostorem pro sdílení příběhů a různých pohledů na témata, se kterými se dnešní ženy potýkají. Jeho tématem je také propojování a podpora nejrůznějších ženských aktivit a charitativních projektů, nacházení osobní síly, odvahy, vnitřní krásy a radost ze společného setkání,“ popisuje zakladatelka festivalu Kateřina Krejčí, která prý nápad na založení festivalu dostala jednou večer ve vaně.

Síla sdílení

„Na našem pódiu se setkávají názory, projekty, myšlenky a filosofie žen, které by se za normálních okolností vůbec nepotkaly. Tato interakce pak přináší inspiraci a sílu všem zúčastněným,“ vysvětluje Krejčí s tím, že akce není zdaleka zaměřená jen na úspěšné a všeobecně známé dámy.

Jak propojit běžný život s duchovní realitou, prozradí známá šamanka Karaimi a herečka Kateřina Kaira Hrachovcová se pak s hosty podělí o své zkušenosti s ženskou sílou.

„Jde nám především o sílu příběhu a osobnosti. Každá žena je výjimečná a často právě "normální ženy" přicházejí s velmi inspirativními příběhy, jež ukazují, co všechno v životě zvládly a jaké výzvy zdolaly,“ dodává.

Ženy o ženské síle

Návštěvníci festivalu se mohou těšit na bohatý hlavní i doprovodný program. Mezi více než 15 hlavními hosty se představí například úspěšná podnikatelka a průvodkyně žen Martina Brandová, která povede přítomné dámy díky workshopu „Mrcha vs. hodná holčička“ na cestu k získávání odvahy, sebevědomí a finanční svobody. Dále vystoupí podnikatelka a personalistka českého původu Rostya Gordon-Smith se svou přednáškou o umění říkat „ne“ a Eva Čejková, zakladatelka projektu Ženysro.cz.

Jak propojit běžný život s duchovní realitou, prozradí známá šamanka Karaimi a herečka Kateřina Kaira Hrachovcová se pak s hosty podělí o své zkušenosti s ženskou sílou, soudržností a podporou. „V jednotě je síla, a proto bychom měly razit heslo "jedna za všechny a všechny za jednu",“ říká Hrachovcová.

Akce, která bude navíc obohacena o workshopy, umělecká díla, živou hudbu i tanec, se řídí heslem, že žena nejlépe nabývá své sebevědomí a sebehodnotu ve společenství jiných žen. „Záměrem festivalu je udělat svět lepším místem pro život. Když bude spokojená žena, bude spokojená její rodina, a tím se stabilizuje i celá společnost,“ uzavírá Kateřina Krejčí.

Související…

Zpočátku to byl jen obchod, dnes je to moje láska, říká o svém podnikání Jana Kubíčková
Klára Kutilová

foto: Shutterstock, zdroj: Festival ženám

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...