fbpx

Kapela Patricie Fuxové představila impozantní hudebně taneční show spojující slovanské tradice a renesanci „ženské síly“. A magazín Flowee byl u toho

Zveřejněno: 24. 12. 2018

Spousta lidí, kteří do té doby Vesnu neznali, vůbec nevěděli, co očekávat. Avšak po zhlédnutí impozantní výpravné show, jejímž je Flowee mediálním partnerem, která proběhla 21. listopadu v pražském Obecním domě, muselo být i publikum, jež dříve navštívilo některý z koncertů Vesny, určitě mile překvapeno. Frontmanka kapely Patricie Fuxová to nakonec také dopředu slibovala: „Přijďte na koncert. Tohle už se nebude opakovat.“

Související…

Jsem žena #jsembohyne: Projekt, který se opírá o ženské archetypy
Klára Ponczová

Pojmout tak velký prostor není vůbec jednoduché. Důležitý je koncept. A ten rozhodně nechyběl. Ve Smetanově síni se snoubily melodie plné života a tklivosti. Radost, smutek, láska, očekávání… Zhudebněná paleta příběhů – jaro, léto, podzim a zima.

Inspirace Muchou

Dívčí kapelu doprovázel věhlasný orchestr Symphony Prague. Jejich dirigent Štefan Britvík dirigoval overturu, s jejímiž posledními takty přicházela koridorem kapela Vesna v doprovodu faunů, tedy mýtických bohů plodnosti, se zrcátky. Celý koncert pak proběhl pod taktovkou hudebního skladatele Dominika Svobody, který zaranžoval celý repertoár pro orchestr včetně úvodní overtury.

vesna web 2 5

Kdo je tvá tvář? Je to jen dojem? Obraz tvůj čeká tě za závojem


Zraku i uměleckému procítění pak lahodila nejen nápaditá a bohatá scénografie inspirovaná mysteriem Alfonse Muchy, ale také taneční performance týmu diVize. V secesních prostorách Smetanovy síně opět ožily slovanské příběhy a mýty. Na show vystoupila i řada významných hostů, mezi nimi zpěvačka Věra Martinová, Vojtěch Dyk, violoncellistka Terezie Kovalová, dívčí vokální skupina Yellow Sisters či americký houslista Casey Driessen.

Najít si svou pasáž

Průběh celé show byl plný zvratů. Nastaly chvíle, kdy hudba a text přivedly diváka do snění, přemýšlení o sobě samém, ale i chvilky, kdy naopak melodie diváka zvedaly téměř ze židle. Tuším, že každý si zde našel „svoji pasáž“, která se mu přehrávala v hlavě ještě druhý den po koncertě.

Na první pohled bylo jasné, že za touto úžasnou hudební, taneční a módní podívanou stojí spousta talentovaných lidí.

Na závěr akce proběhl křest CD Pátá bohyně a stejnojmenné knihy, kterou napsala zpěvačka Patricie Fuxová. Představen byl i projekt Jsem žena #jsembohyně, který poběží celý příští rok na webovém magazínu Flowee.

Celá show byla jakýmsi gesamtkunstwerkem. Na první pohled bylo jasné, že za touto úžasnou hudební, taneční a módní podívanou stojí spousta talentovaných lidí. A my vám už brzy ty, bez jejichž zásluh by nevznikla tato akce, postupně představíme.

foto: Eva Dang, zdroj: Jsem žena, jsem bohyně

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...