fbpx

Zveřejněno: 27. 9. 2017

Čím chceš být, až vyrosteš? Soudní psychiatr nebo válečný reportér, odpovídala jako malá. V životě ji nejvíce ovlivnily knihy, Quo vadis i Shakespeara přelouskala ještě před svými patnáctými narozeninami. Nyní se věnuje projektům, které lidem pomáhají nalézt inspiraci a především sama sebe. A přesně taková je Lucie Špaková.

Talentový test Jana Mühlfeita odhalil, že je moderátorka FTV Prima zvídavá, akční, ráda organizuje, je pozitivní a myslí strategicky. Ale neměla to vždycky tak jednoduché, jak by se možná mohlo na první pohled zdát. Když bylo Lucii devatenáct let, vážně jí onemocněla sestra. Aby měli prostředky na léčení, zadlužila se celá rodina. "To bylo velmi složité období. Další těžké chvíle nastávají tehdy, když  přijde nějaký pád. Musím se znovu nakopnout a nezapomenout, co je mým cílem," dodává Lucie. 

spakova

Lucčiným smyslem života je pomoct najít smysl těm ostatním.

Lucie je zároveň autorkou úspěšného projektu Štroodl. Na těchto osobně rozvojových akcích se posluchači naučí, že každý by měl jít svou vlastní autentickou cestou, že nic není jen černobílé, že vnímat sám sebe je to nejpodstatnější… "Chtěla bych lidem ukázat, že mluvit o lásce nebo o sebepoznání je naprostá priorita. Znát sám sebe - to je v životě nejdůležitější," tvrdí Lucie. A co plánuje usměvavá moderátorka do budoucna? Jaké jsou její další projekty? I to se dozvíte ve videu. 

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...