fbpx

Zveřejněno: 15. 9. 2017

V minulém díle pořadu Rodič v 21. století jsme vypravili svého potomka poprvé do školy. Dnes vám Katka Novotná a Iva Kyselá z Akademie rodičovství prozradí, jak dítě motivovat k dobrým známkám, jak to zařídit, aby se připravovalo na vyučování samo a jak zvládnout i to, že přinese domu špatnou známku. 

Mít dítě ve školním věku není vůbec lehké. Pokud si nechcete připadat jako hlídací pes, který bude sedět nad každým příkladem, který dostane váš potomek za úkol, a jestliže ho nehodláte peskovat za každou horší známku, stanovte si ihned ze začátku podmínky. Ty si samozřejmě může klást jak dítě, tak i vy. Vysvětlete, jaký má smysl to, že se učí, a pomozte mu vytvořit takové prostředí, abyste se na vysvědčení mohli společně radovat ze samých jedniček. Jak to udělat, se dozvíte v našem pořadu. 

Shrnutí druhého dílu najdete také jako PDF ZDE.

Máte dotazy? Napište je dolů do komentáře. Obě odbornice jsou připravené Vám na ně odpovědět. Obrátit se můžete také přímo na info mail Akademie rodičovství nebo na náš redakční email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

foto: archiv, zdroj: Akademie rodičovství

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...