fbpx

Zveřejněno: 8. 8. 2017

Biozemědělství se nedá dělat jinak než s láskou, protože je to každodenní záležitost a dřina. Sympatický ekofarmář Stanislav Šindler má na dlani nejen srdce, ale i mozoly. Jak probíhá běžný den na farmě, co je klíčem k úspěchu a s jakými obtížemi se musí toto odvětví potýkat? Na tyto otázky dostanete odpovědi v našem videu.

Ekofarma Javorník leží v srdci Valašska v Bílých Karpatech. "My u nás říkáme, že u nás končí půda a začíná kamení," směje se farmář. Přesto i tam narazíte na pasoucí se stáda skotu a lány pšenice.

Zrna na Javorníku melou a mění ve voňavé bochníky chleba ve vlastním mlýně. Čerstvý chkéb pak můžete zapít lahodným domácím mlékem, které díky projektu "mléko do škol" budou moci ochutnat i žáci v lavicích. Vypadá to na dokonalou "agro idylku", ovšem i zde není každý den slunečno, a tak i usměvavý Stanislav Šindler někdy zvážní... 

 

stanislav sindler

Stanislav Šindler

foto: archiv

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...