fbpx

Zveřejněno: 7. 6. 2017

Moderátorka České televize Jana Havrdová je hrdou maminkou tří dětí a zároveň prezidentkou organizací FISAF International, Českého svazu aerobicu a fitness a České komory fitness. Jaké talenty jí pomáhají zvládat takové množství aktivit, zjišťoval Jan Mühlfeit ve svém pořadu.

Jana je aktivátor, to jsou lidé, kteří rádi rozjíždějí nové činnosti. Talentový test u ní dále ukázal, že klade vysoké nároky na sebe samu a snaží se učit od těch nejlepších. Ví si rady v každé situaci a je schopna budovat silné vztahy s ostatními. 

Vzpomínky z dětství 

Když byla Jana v sedmé třídě, začaly se její silné stránky naplno projevovat. Stala se totiž nejmladší cvičitelkou aerobicu, organizovala hodiny tělocviku a vymýšlela školní besídky. „Tam jsem se asi našla,“ vzpomíná.  

8

Kateřina Novotná, Jan Mühlfeit a Jana Havrdová

Sama doma

Moderování pořadu „Sama doma“ je opravdu náročné a ne každý by ho zvládnul. Vysílá se 90 minut v přímém přenosu a člověk se musí pořádně soustředit. Cit pro vztahy je talent, který v práci Janě bezpochyby pomáhá. „Tuto schopnost musíme jako moderátorky hodně využívat, protože řada našich hostů jsou velikánské osobnosti, které za sebou mají x úspěchů na poli kultury, vědy, medicíny, atd. a potřebují určitý respekt. S některými zase cvičí tréma a my je potřebujeme zpracovat tak, aby se cítili dobře, protože teprve potom bude výstup divákovi příjemný,“ dodává Jana. 

Vraťte pohyb do každodenního života

Milovnice pohybu nám prozradila i problém dnešní doby. „Zapomněli jsme se hýbat. Je to dané vývojem doby. Fyzická práce byla kdysi součástí zaměstnání, teď většinou sedíme na židli. Lidské tělo a jeho orgány včetně mozku jsou stavěné k pohybu, pakliže se omezí, všechno ostatní se vyvede z rovnováhy. Já sama od dubna do listopadu běhám (kolem 100 Km měsíčně), doplňuji to jógou na protažení a snažím se udržovat počet denních kroků, to je 15 000,“ říká Jana Havrdová. 

Sledujte i další díly pořadu Tvůj talent je unikát: 

Tvůj talent je unikát: Gabriela Filippi 

Tvůj talent je unikát: Jan Smigmator 

Tvůj talent je unikát: David Svoboda

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...