fbpx

Co dělat, když si vaše dcera přivede domů vašeho bývalého přítele

Zveřejněno: 15. 7. 2018

Chodili jsme spolu v prvním ročníku na gymplu, což znamenalo, že jsme chodili po Praze a drželi se  za ruce. Po maturitě se naše cesty rozešly. Na srazu před mnoha lety  jsem se dozvěděla, že měl infarkt. Marek je pořád hezký mužský. Z očí mi tečou slzy. Marka pozvala k nám domů dcera. Její vyvolený nás má požádat o její ruku.

Zkušenost versus temperament

O věkově nerovných manželstvích jsme se doma bavili vždycky, když nějaký náš známý vyměnil starší ženu za mladou. Nikdy to nebylo lehké ani z pohledu manžela, který  staví nové hnízdo, ani z pohledu odvržené manželky, a své jsme slyšeli i o tom, jak komplikované to mají jejich děti. Muži si prý u mladých manželek vynahradí to, co zameškali u svých dcer.

Související…

VELKÝ HOLKY: Koloušek
Věra Kudynová

„Pavel se zbláznil,“ hlásil mi před týdnem manžel. „Je mu šedesát a zbláznil se do pětatřicetileté, která chce mít děti. Říkám mu, nemůžeš mít děti mladší než vnoučata. A on že v Česku žije tolik dětí bez otce, že je jedno, jestli je rozvedenej nebo mrtvej. Děti stejně zajímá počítač.“ Jeho kamarád Pavel není blázen, ale vědec. Čím víc jsou muži chytřejší, tím důmyslnější argumenty používají, aby se utvrdili v tom, že mladá žena je elixír jejich mládí.

Ženy, které jsou se starším mužem, stárnou rychleji než ty, co mají vrstevníka

Manžel mi padl do náruče, nás se nic takového samozřejmě netýká. „Všimla jsem si, že ženy, které jsou se starším mužem, stárnou rychleji než ty, co mají vrstevníka!“ To jsme probírali na jednom z třídních srazů, partneři se po dlouhé době začínají sobě více podobat. Usoudili jsme, že pro mladou ženu to žádné štěstí není. Nikdo nechce zbytečně rychle stárnout.

Jednou to vyjde

Dcera se odstěhovala před pěti lety, občas jsme nějakého přítele poznali. Ale když asi třetí známost  zkrachovala, oznámila, že nám ukáže až toho pravého, kterého si vezme. Byli jsme celkem rádi, protože sdílet trampoty lásky vlastních velkých dětí není žádný med.

Kdysi jsme hrály s Milenou hru – co bys radši. Varianty na výběr byly jedna horší než druhá. Ve třetí třídě to bylo – co bys radši, kdyby ti někdo ukradl panenku, nebo ušpinil sukýnku? Tak mě napadá současné: co bys radši, kdyby tě manžel opustil kvůli mladší ženě, nebo když si tvá dcera bere o mnoho let staršího muže?

Co bys radši, kdyby tě manžel opustil kvůli mladší ženě, nebo když si tvá dcera bere o mnoho let staršího muže?

Stojíme a koukáme na sebe. Marek neví, jestli mi má tykat, nebo vykat. „Marku, to je let, co jsme se neviděli, dvacet?“ Marek vůbec neví, jak se tvářit, a dcera stojí s pusou otevřenou. „Mami, vy se znáte?“ „Praha je vesnice, Marek chodil na základce o rok výš,“ uměle se směje můj manžel.  Nedostane z toho setkání nápadník další infarkt? Blesklo mi hlavou.

A tak jsme se bavili o tom, jak kluci na základce po sobě házeli houbou, gympl jsme probírali asi dvě hodiny, o spolužácích, profesorech, co kdo dělá a jak kdo vypadá. Marek byl štěstím bez sebe, jak si spolu krásně povídáme, dcera mlčela a poslouchala. A vůbec jsme se nezeptali, jak si naši mladí představují svůj společný život!

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...