fbpx

Žít na okraji se dá i luxusně. Projděte si šest staveb na útesu či ve skále Dalších 15 fotografií v galerii
Projekt Maralah se nedoporučuje lidem, kteří mají strach z výšek a výtahů

Fotogalerie nás provede neobvyklými stavbami v útesech, odkud mají milionáři skvělý výhled nejen na moře

Zveřejněno: 14. 5. 2018

Maralah, Cliff Hiouse, Natura Vive Skylodge nebo taky Brutale. Našli jsme pro vás luxusní návrhy sídel, která si chystají milionáři postavit na neobvyklých místech, aby unikli před stále dotěrnější civilizací. Některým už se to dokonce povedlo. A jiná, jako právě třeba Natura Vive Skylodge v Peru, jsou určená i k pronájmu. Pokud vám tedy nebude vadit trocha toho dobrodružství. Stavba totiž doslova visí na útesu. Ostatně, podívejte se na fotogalerii.

Projekt Maralah, který má vzniknout u Calgary v Kanadě, je pojmenovaný po domorodém indiánském výrazu "narozený během zemětřesení". Budoucí nájemníky má přesvědčit úchvatný výhled na řeku Bow.

Související…

Matka samoživitelka chtěla žít s dětmi v přírodě. Tak si postavila minidům
Vojtěch Žák

Další dům na útesu se nazývá Casa Brutale. Nejdříve šlo pouze o projekt holandských architektů. V roce 2016 se ale rozhodlo o jeho realizaci. Casa Brutale má "viset" v pohoří Faqra nedaleko Bejrútu.

Dům po vzoru Flintstonových si nechal do skály staré 250 milionů let vytesat Angelo Mastropietro. Ten donedávna pracoval jako náborový specialista v Austrálii. V roce 2007 mu ale lékaři diagnostikovali roztroušenou sklerózu. A Angelo hledal cesty, jak žít jinak. Povedlo se mu to.

Je to trochu skromnější příbytek, který má jen 25 čtverečních metrů. Ale ten výhled na Atlantický oceán stojí za to.

"Na okraji" může zcela v poklidu žít také budoucí nájemník domu Cliff House, který má rovněž "viset" na útesech v Austrálii. „Dům má vytvářet pocit absolutního spojení s oceánem,“ říká mluvčí australské architektonické společnosti Modscape, která stavbu navrhla. 

Obyvatelný betonový kvádr, kterému architekti dali název Truffle, se nachází na Costa de Morte ve Španělsku. Je to trochu skromnější příbytek, který má jen 25 čtverečních metrů. Ale ten výhled na Atlantický oceán stojí za to.

foto: Profimedia, zdroj: The Mirror

Galerie

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...