fbpx

Zveřejněno: 17. 12. 2017

Začnete-li pro každodenní čištění pleti používat přípravky na olejové bázi, můžete tak své pokožce velmi prospět, ať už je jakéhokoli typu. Přestože vás možná každodenní olejová koupel obličeje neláká, věřte, že jeho prospěšné vlastnosti za vyzkoušení stojí.

Čisticí přípravky na bázi olejů rychle rozpouštějí přebytečné oleje na pokožce, a to bez jakéhokoliv povrchově aktivního činidla, nezbytných konzervačních látek obsažených v pěnivých čisticích prostředcích a dalších nezdravých složek.

To znamená, že se váš obličej dokonale a do hloubky pročistí, aniž by došlo k odlupování nebo jinému narušení přírodního mikrobiomu pokožky. „Vzhledem k tomu, že olejem pleť vyčistíte opravdu důkladně, obvykle klientům doporučuji, aby takovéto přípravky používali pouze večer a ráno se jen opláchli vodou,“ říká Britta Plug, licencovaná kosmetická specialistka a koučka.

Olejový rituál

Pokud své klasické odličovací prostředky vyměníte za olej, brzy se vaše pleť projasní, změkčí, zmizí z ní černé tečky, tvorba kožního mazu se zredukuje a přestanete mít problémy s mastnou a zároveň suchou pletí. Aplikování oleje před spaním se zároveň může stát jakýmsi rituálem, který budete dodržovat s pocitem, že pro sebe děláte něco prospěšného. Je to jakási forma hýčkání, kterou si můžete dopřát bez asistence druhé osoby, pokud se zrovna nenacházíte v kosmetickém salonu.

shutterstock 353589773

Olej bude vaši pleť hýčkat

Na trhu je samozřejmě řada čisticích prostředků na bázi olejů, kvalitní odličovací přípravek si ale můžete vyrobit sami, a to například smícháním sezamového, řepkového a kokosového oleje s trochou bambuckého másla.  Vyzkoušet můžete i vysoce kvalitní jojobový olej. 

Čištění krok za krokem

A jak olej správně aplikovat? Pokud máte na sobě těžší make-up, začněte jeho odstraněním. Skvěle poslouží kapka olejového odličovače a kapka vody na bavlněném tamponu. Následně obličej opláchněte teplou vodou a poté vysušte. Do dlaně si nakapejte trochu oleje, v dlaních ho jemným třením rozehřejte a aplikujte na celou tvář a krk.

Nyní následuje nejpříjemnější část celé procedury, kterou je masáž. Olej si do kůže masírujte minimálně po dobu jedné minuty a zaměřte se především na tzv. t-zónu a oblasti s vyšším svalovým napětím, jako je čelist a oblast čela. 

Hýčkejte se

Masírováním pleti prospějete hned z několika důvodů. Hloubkově si vyčistíte póry, zvýšíte oběh krve a lymfy a před spaním se příjemně uvolníte. Na odstranění nadbytečného oleje použijte teplou žínku, tou překryjte celou tvář a jemně z obličeje odstraňte nadbytečný olej.

Čiňte tak důkladně, ale ne drsně. Jedině tak pleti prospějete a dopřejete jí jemnou exfoliaci. Pak už jen pokračujte svými pravidelnými večerními rituály, tedy aplikací vašeho oblíbeného nočního krému.              

 

foto: Shutterstock, zdroj: Mindbodygreen

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...