fbpx

Zveřejněno: 4. 9. 2017

Jeho blahodárné účinky jsou kosmetickým výrobcům známy už odpradávna. Vždyť i v jednom z nejstarších jazyků světa, sanskrtu, znamená kokos strom, který dává vše. Kromě toho, že nádherně voní, má skvělé antioxidační i antibakteriální vlastnosti, je bohatý na vitamín E a zklidňuje suchou pokožku. Chybí ve vašem beauty arzenálu pečující produkty s touto zázračnou složkou? Nechte se inspirovat.

Multifunkční využití v domácnosti nabízí kokosový olej. Jedna jediná sklenička v sobě ukrývá tajemství krásy i zdraví. „Lžička po ránu vám zajistí nejen dostatek zinku, selenu, vitamínu A, D, E a K, ale také nenasycených mastných kyselin. A právě nenasycené omega-3 kyseliny jsou pro zdraví člověka velmi důležité. Mají klíčový význam pro správné rozvíjení mozku, růst a vývoj. Chrání také organismus před srdečními i cévními chorobami,“ vysvětluje Jiří Pantůček, odborník na přírodní kosmetiku ze společnosti TOPVET. Exotický ořech navíc stimuluje metabolismus a tlumí pocit hladu, je tedy výborným pomocníkem při redukci váhy. 

kokos shutterstock 585059548

Kalpa vrihska, kokos, znamená v sanskrtu strom, který dává vše. Nejkvalitnější kokosový olej se lisuje za studena z nejcennější části ořechů, gelovité vrstvy mezi dření a mlékem. Právě toto zpracování vám zajistí, že veškeré jeho unikátní účinky zůstanou zachovány.

Kokosový zázrak 

Důvodů, proč je kokos žádanou přísadou nespočtu kosmetických výrobků, je hned několik. Vaše pleť po něm bude krásně vyživená i hydratovaná, a pomáhá dokonce s hojením drobných jizviček či akné. Jednou z nejvíce ceněných skutečností pak zůstává fakt, že pravidelným používáním zpomalíte proces stárnutí. Bojujete s vysušenými vlasy, vadí vám třepící se konečky nebo se nemůžete zbavit lupů? Vyzkoušejte šampóny, kondicionéry nebo zábaly s touto přírodní složkou a rázem máte po problému. 

Jistě už víte, že abrazivní mikročástice z plastu obsažené v některých přípravcích představují hrozbu jak pro náš ekosystém, tak pro naše zdraví. Peelingová kúra je však neodmyslitelnou součástí zkrášlujícího rituálu každé ženy. Efektivním řešením jsou například drcené kokosové skořápky, které jemně odstraní odumřelé kožní buňky z celého těla a zároveň nedevastují životní prostředí.

kokos shutterstock 336083240

Kokosová masáž probudí všechny vaše smysly a vaší pokožce dodá všechny potřebné živiny.

Jako znovuzrozená

Kombinace kokosového peelingu a oleje je vhodná i při masáži. Takové ošetření provádějí zde a určitě stojí za to tuto kúru podstoupit. „Vrchní vrstva pokožky má na sobě odumírající buňky. Pokud tuto vrstvu peelingem narušíme a následně na tělo aplikujeme olej, naše kůže jej pak mnohem snadněji absorbuje a zůstane krásně vláčná a dokonale vyživená,“ říká profesionální masérka Zuzana Beznosková ze studia Bomton Florentinum. 

Nevíte, jakou přírodní kosmetiku vybrat? Naše tipy naleznete v galerii. 

Galerie

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...