fbpx

Zveřejněno: 17. 8. 2017

Když se vzduchem rozezní opojné akordy středomořské byliny, jako by vám spadl kámen ze srdce. Léčivé a antistresové účinky levandule znali již staří Římané, kteří si modro-fialové květy pravidelně přidávali do horké lázně. Výtažek z této rostlinky patří i dnes mezi hlavní ingredience přírodní kosmetiky. Provoňte svůj domov podmanivými tóny a přeneste se do krajů jihovýchodní Francie. 

V dnešní uspěchané době si jen málokdy dopřejeme chvilku na rozmazlování sebe sama. I díky tomu se nedokážeme uvolnit a zbavit se nežádoucího napětí nastřádaného během pracovního týdne. Harmonii mezi tělem a duší nám pomůže nastolit omamné uklidňující aroma levandule. Její kouzelná moc umí zatočit s nepříjemnou vyrážkou, zahojí sluncem podrážděnou pokožku, vyčaruje mladistvější vzhled a poradí si i se špatnou náladou. 

img 6509

Extra výživné mýdlo od značky Plantes et Parfums de Provence dodá vaší pokožce pořádnou dávku hydratace. K sehnání na www.demdaco.cz za 75 Kč.

Strážci šatníku 

Jakkoliv atraktivní je levandule pro naše čichové buňky, existuje přece jen někdo, kdo ji nemůže vystát. Mol šatní. Pytlíčky se sušenými květy a fialová mýdla jsou tedy povinnou výbavou v boji proti nevítaným škůdcům. Rozvěste je ve skříních na ramínka i do polic a chraňte své módní poklady před zničující invazí.

img 6505

Dřevěný kolíček může sloužit i jako nosič levandulové vůně, který vám zpříjemní den, ať už budete kdekoliv. Za sadu kramlíků dáte 99 Kč a olejíček vás vyjde na 149 Kč. Obojí na www.levandulova.cz

Slunce, vítr a levandule

Tajemství voňavých kolíčků na prádlo spočívá v esenciálním oleji. Jakmile se kapka vpije do dřevěného kramlíku, rozprostře se všude kolem vás konejšivý klid a pohodová atmosféra. Provoní oblečení a s ním i celý šatník. 

Nezapomeňte se podívat do naší galerie na dalších 20 levandulových produktů.

foto: Autor a archiv firem

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...