fbpx

Redaktorka Flowee popisuje, jak rána s malými dětmi většinou začínají sladce, zhořknou však většinou dřív, než řeknete „kdo mi sakra hodil do kafe tu voskovku?!”

Zveřejněno: 7. 9. 2018

Byli jste zvyklí  na schůzky chodit včas, ráno si uvařit a VYPÍT teplé kafe, pustit si svou oblíbenou hudbu a jednoduše si to celý udělat  tak nějak „hezký“? Tak s tím je teď konec. Děti obrátí váš život vzhůru nohama a vaše ranní rituály dostanou úplně nový rozměr.

Související…

Dvouleté děti do školky? Ať rozhodnou rodiče
Kristina Lamperová

1. Nikdo zas tak nehrotí, že někam jdete pozdě. Teda kromě vás. A učitelky ve školce. Vašeho šéfa a taky té ženy, se kterou máte schůzku přesně před deseti minutama.

2. Zdvořilá prosba „je čas se oblékat, miláčku”, se během několika desítek vteřin změní na „okamžitě se obleč, ty malej syčáku, nebo půjdeš do školky v trenýrkách!“. Tuhle větu s různýma obměnama opakujete asi ještě 20x.

3. Čas, který máte na to se alespoň trochu upravit, je rapidně omezen desítkami urgentních požadavků jako: počítat spolu do dvaceti, udělat kočičku a učesat ocas malému poníkovi. To všechno nutně a teď hned! Protože jinak se spustí šílený řev. A upřímně, musíte odejít za tři minuty, takže ten poník bude nakonec vypadat lépe než vy.

Nikdo zas tak nehrotí, že někam jdete pozdě. Teda kromě vás. A učitelky ve školce. A vašeho šéfa.

4. Nikdy nezapomeňte paní učitelce ve školce říct, s čím ve výchově zápasíte. Jasně, že má u vašeho dítěte větší autoritu, než kdy budete mít vy. Jasně, že když paní učitelka uvidí toho vašeho malého andílka, tomu, co jí říkáte, se jí nebude chtít ani věřit.

5. Připravte se na to, že vaše dítě bude trvat na tom, aby si s sebou do školky vzalo tu největší, nejnevhodnější hračku, kterou doma máte. Potáhne ji za ocas po schodech a spadne mu do první kaluže. Teď je celá mokrá a špinavá, takže ji samozřejmě nesete vy. Když pak jedete z práce domů, nepřekvapí vás už ani to, že na zadním sedadle vašeho auta sedí připoutaný růžový mrož.

6. Rána s malými dětmi začínají sladce, zhořknou vám však na jazyku dřív, než řeknete, „kdo mi sakra hodil do kafe tu voskovku?!”

Nikdy byste totiž nevěřili, že 30 vteřin je dost času na to učesat si vlasy a vyčistit zuby.

7. Budete v šoku. Nikdy byste totiž nevěřili, že 30 vteřin je dost času na to učesat si vlasy a vyčistit zuby. Při tom se marně snažit najít dvě stejné ponožky a s hrůzou v očích pozorovat, jak ze sebe vaše dítě strhává všechno, co jste na něho dosud navlékli.

8. Má-li na sobě dítě po několika pokusech KONEČNĚ oblečenou kombinézu, podvlíkačky, bundu, mikinu a šálu… a vy za zvuku fanfár odcházíte z domu – začne se mu chtít čůrat.  

9. Vaše děti se budou dožadovat vydatné snídaně. Sendviče, párky, palačinky, zmrzlina... Kuličkama s mlíkem by vám to totiž až moc usnadnily. A i když jste bezmezně milující rodič, dobře víte, že jenom blázen by se po ránu nechal přesvědčit k takovým kulinářským výkonům. Vsaďte se, že když jim do mlíka přidáte trochu barviva, samozřejmě přírodního, a budete jim tvrdit, že je to duha, máte vyhráno.

10. Už jste asi pochopili, že pokud někdy fungují Murphyho zákony více než obvykle, pak je to právě ráno. Konečně se vám za sebou podaří zabouchnout dveře, vrátit zpátky do bytu kočku, která vám mezitím utekla, seběhnout se dvěma dětma tři patra bez výtahu… když v tom si uvědomíte, že je sobota.

foto: Shutterstock, zdroj: The Motherload

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...