fbpx

Minipovídka Věry Kudynové odhaluje nástrahy, které v hlavním městě čekají na zahraniční korporace

Zveřejněno: 5. 7. 2018

Spokojeně jsem zalila fíkus a vyhlédla z okna své kanceláře. Tak pěknou a velkou jsem ještě nikdy neměla. O provinciích jsme neměli v centrále valné mínění, ale život tady mě překvapil. Už druhý den jsem totiž dostala mobil a notebook. Jen co sem dorazí korporátní směrnice a implementují se procesy, budou noví kolegové z centrály na mobil čekat standardní měsíc.

Související…

VELKÝ HOLKY: Escort servis na parníku
Věra Kudynová

V oddělení, kterému ode dneška velím, jsou tři pracovníci. A brzo budou propuštěni. Dobře placená místa patří nám. Ještěže peníze vládnou světem a zdejší pracující jsou, jako všude ve světě, zatíženi hypotékami, které je vedou k žádoucí poslušnosti. A mnozí jsou tu poslušní i bez nich.

Odkrytá hrozba

Zdejší muži vypadají jako typické příklady bezproblémového začlenění do struktury. Ty jsou ostatně známé ze všech kontinentů. Problém bude s pracovnicemi. Slýchala jsem o hezkých ženách, typických pro tuto kotlinu, půvabných a sexy. Tak to je to skryté nebezpečí, o kterém mluvili naši nejvyšší funkcionáři, a varovali před osobními kontakty.

Zdejší ženy jsou pohodové, nedělají z komára velblouda, i když by podle směrnic měly, a z toho je náš proškolený tým bez sebe blahem.

Desítky posil dorazily, osídlily byty na Vinohradech a rozhlížely se pyšně po dobytém území. Po dvou týdnech se ale začaly usmívat, pohvizdovat si a natřásat se. To musím nahlásit Joffreyovi, rozhodla jsem se. „Obávaný mrzout a protiva, osvědčený v provinciích jako velký trapič, byl zde již po patnácti pracovních dnech zcela ochočen asistentkou, která mu nosí směrnice, vyhlášky a nařízení. A on je podepisuje bez kontroly! Stal se onucí díky jejímu úsměvu,“ plakala jsem do telefonu šéfovi. „Všechny posily se tady uplatnily, dokonce i křivonohý šmaťha Alan!“ pokračovala jsem nešťastně.

„Angeliko, neboj se, naše byrokracie z nich udělá ovečky jako všude,“ utěšoval mě Joffrey. Tomu se to řekne, ale zdejší ženy jsou pohodové, nedělají z komára velblouda, i když by podle směrnic měly, a z toho je náš proškolený tým bez sebe blahem...

„Šéfe, ty všestranné domorodky začaly naše zkušené experty nahlodávat v jejich přesvědčení, výchově a morálce,“ žalovala jsem.

Směrnice na roztrhání

Velitelé totiž přestávali létat na víkend do centrály a zdůvodňovali to tím, že šetří budget za letenku. Ovšem služební kartu provětrávali za víkendové pobyty maskované za „stmelující outdoorové teambuildingy“. Jo, stmelovali se, ale s nestydami! A večer nepřipravovali prezentace, ale flámovali v restauracích. A  dokonce si oblíbili i lokální víno!  Nechápala jsem, že Joffrey, jindy tak přísný, mává rukou nad tragickými zprávami z dobyté lokality.

Hlavu si uvařím přemýšlením, jak to zrádnému pacholkovi osladím, osolím, opepřím a namydlím.

Mužům se nedá nic věřit. Zatímco já jsem se strachovala o dodržování korporátních směrnic a kultury, tak Joffrey balil kufr, a jen co přijel z pražského letiště, řekl mi, že mě v pátek čekají v Lisabonu. „Zrádče a podrazáku!“ křičela jsem. „Kvůli tobě jsem řadu let deptala podřízené v teritoriích a ty mě vyrazíš ze zlaté Prahy!?

„Chci žít v zemi, jejíž dcery vlní boky a směrnicím se posmívají i v pracovní době. Ženy, podrývající strukturu říše zevnitř... Jak okouzlující a vzrušující, to chci  zažít na vlastní oči i kůži,“ rozplýval se ničema.

Jdu balit kufr, nic jiného mi nezbývá. Hlavu si uvařím přemýšlením, jak to zrádnému pacholkovi osladím, osolím, opepřím a namydlím. Když oddanou ženu, jako jsem já, potupí Joffrey, tak se může obávat mé největší pomsty. Jen ještě nevím jaké.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...